Slatki pokloni Križevčanke Violete uveseljavaju i velike i male

U moru kreativaca i razno raznih hobija istaknuo se i onaj Violete Šantatić (39) iz Križevaca.Naime, riječ je o posve neobičnom hobiju, ali i za mnoge velikom iznenađenju.
Kao djeca sigurno ste obožavali Kinder Surprise jer tko ne bi kad ono ima tri funkcije, neočekivano iznenađenje, poslastica u obliku ukusne mliječne čokolade, a na kraju i igračku za igranje.
Zapravo ga mnogi od nas obožavaju i danas i upravo tu i kreće Violetina priča oko izrade maxi kinder jaja.
– U meni je odmalena čučao mali kreativac. Voljela sam uvijek nešto izrađivati nekako mi je to bilo zabavno i ispunjavalo me. Tako je prije par mjeseci došla ideja za moje slatke poklone. Ideju za jaja sam slučajno vidjela na internetu jer često volim pogledati kako se nešto može izraditi i napraviti kod kuće pa tako i jaja. Tada sam krenula u potragu gdje nabaviti tako velika jaja – kazala je Violeta objašnjavajući nam kako su jaja napravljena od stiropora te se mogu otvoriti i puniti.
Razgovorom smo doznali da dolaze u tri veličine pa je tako moguće naručiti kinder jaje od 30, 21 i 16 centimetara.
– Jaja inače bojam ručno, lijepim slike i ime jer svako jaje je i personalizirano. Volim ih ukrašavati ovisno o prigodi, bilo da je Božić, Sveti Nikola, a kako nam sada dolazi Valentinovo, ukrašavam ih u ljubavnom štihu – istaknula je Violeta te dodala kako jaja uglavnom puni kinder čokoladicama pa tako dobijete, kaže, pravi mix kinder proizvoda.
Violeta, osim maxi kinder jaja, izrađuje i Raffaello, Ferrero Rocher i Miki i Minnie Mouse.


Svi pokloni su punjeni čokoladicama, a mogu biti i prazni//FOTO:PRIVATNA ARHIVA

– Pri potražnji jaja primijetila sam da postoje i kugle od stiropora koje se isto tako mogu otvoriti i puniti. Odmah mi je sinula ideja da od njih pokušam napraviti Raffaello i Ferrero pa sam, uz jaja, za probu naručila i njih – ispričala nam je Violeta dodavši da je potom puno razmišljala kako i od čega napraviti što sličnije onom pravom, kaže, slatkom poklonu.
– Bilo je tu pokušaja s raznim materijalima, ali mislim da sam konačno uspjela. Raffaello je rađeno s krep papirom, a Rocher je sa zlatnom folijom i košaricom od krep papira. Tu je dosta opečenih prstiju od vrućeg ljepila, ali to se sve zaboravi kada znam da sam uspjela u onom što sam zamislila – kazala je Violeta te dodala kako sama izrada kinder jaja traje dva dana, a za Raffaello i Rocher potrebno je i do četiri dana.
Kako su ideje svugdje oko nas, Violeta se jedan dan sjetila da bi od tih velikih kugla mogla napraviti i velikog Mikija i Minnie Mousa pa tako time oduševljava i one zaljubljenike u Disney likove.

Pokloni mogu biti personalizirani i izrađuju se za razne prigodne//FOTO:PRIVATNA ARHIVA

Svakako valja naglasiti da se kinder jaja ne moraju nužno puniti kinder čokoladicama, već se mogu napraviti i kao poklon za novorođenče pa se u njega može staviti odjeća i igračke za bebe.
– Smatram da treba slijediti ideje i ostvariti ih, a ako ništa drugo barem pokušati. Najviše za sada prolaze kinder jaja za rođendane, krštenja i kao poklon za Božić.
Ideja se zaista svakom svidjela pa smo tako prijavili kućnu radinost da možemo nesmetano izrađivati i veseliti druge. Nekad posla ima više, nekad manje.
Vjerujem da će ideja biti i da će se ostvariti. Zasad ćemo i dalje izrađivati slatke poklone jer ostvarivanje ciljeva vodi do unutarnje sreće i zadovoljstva – zaključila je Violeta kojoj vrlo rado u izradi i idejama pomažu kćerke i teta.

Svi pokloni dolaze u više veličina//FOTO:PRIVATNA ARHIVA
FOTO:PRIVATNA ARHIVA

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com