Srpanj je rezerviran za 17. Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje, u goste nam dolaze grupe iz Perua i Indije

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do 17. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” i Dana kulturne baštine.

Festival će se održati od 10. do 15. srpnja 2024. godine u Koprivnici, Križevcima i Goli. Također, festival ove godine donosi brojne novitete uključujući dodatni koncertni dan.


– Otvorenje festivala održat će se 11. srpnja u Križevcima na Ljetnoj pozornici/Zvjezdarnica s početkom u 20:30. Druga festivalska večer održat će se 12. srpnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Gola u 20:15, dok će se gala večer održati 13. srpnja u Koprivnici na Zrinskom trgu s početkom u 20:30 – poručili su organizatori.

Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica

U tri koncertna dana, folklorne grupe iz Perua, Indije, Češke, Mađarske, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Hrvatske donijet će svjetsku kulturnu baštinu na naše pozornice kroz tradicionalne plesove, pjesmu i glazbu, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo.Dani kulturne baštine, koji će se održati od 1. do 15. srpnja 2024., također donose nove
sadržaje.

– Uz već tradicionalnu izložbu u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, prvi put će se u suradnji s knjižnicom održati radionice čitanja priča i bajki iz država sudionica 1. i 2. srpnja. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice, planirane su radionice izrade požiraka
(Društvo žena Đelekovec) 6. srpnja, “pogače s oreji” (Udruga žena grada Đurđevca) 12.
srpnja, kao i prezentacija tradicijskih frizura u suradnji s Hair Stil salonom – ističu organizatori.

Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica

Festival organizira Folklorni ansambl “Koprivnica” u suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a uz podršku Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Općine Gola, Saveza Alpe Jadran, Turističke zajednice Koprivničko -križevačke županije, Turističke zajednice grada Križevaca, Turističke zajednice područja Središnja Podravina, Podravke d.d., Hrvatskih šuma d.o.o., Carlsberga Croatia, Destinacijske agencije Križevci, Vinarije Kostanjevec, OPG-a Denis Bužić i ostalih partnera.


Izvor: Folklorni ansambl Koprivnica

Vezani članci

Najčitanije