Sv. Ivan Žabno bit će domaćin prvog Coca-Cola Cupa 2020. u Koprivničko-križevačkoj županiji

Prvi kvalifikacijski turnir najvećeg malonogometnog turnira u Europi održat će se u petak u Sv.Ivanu Žabnom

Sportska dvorana Osnovne škole Grigora Viteza ugostit  će s početkom u 10.45 sati najbolje malonogometne ekipe i okolice. Kvalifikacijski turniri Coca-Cola Cupa igrat će se još u Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima i Gornjoj Rijeci. Uz nogomet, svoje znanje i vještine pokazat će i mali šahisti koji će se boriti za plasman na županijsku završnicu. Turnir u šahu igra se u dvije dobne kategorije:  2005. godište i mlađi te 2009. godište i mlađi . Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za županiju i grad možete pronaći na http://igremladih.hr

Prijave za Coca-Cola Cup 2020. trenutno su otvorene, a od ove sezone uvodi se i kategorija ženskog nogometa. Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine održat će se u više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima igrat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

Ženski nogomet

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u novoj sezoni uvodi i kategorija ženskog nogometa, tako da će sve djevojke zaljubljene u ovaj sport moći okušati se u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu.

Prijavi se i ”Budi dio igre”

Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijaviti i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi), te U15 u ženskoj kategoriji.  Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova ( Kinder turnir u košarci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, HEP turnir u rukometu, graničar, atletika, stolni tenis, odbojka, odbojka na pijesku, šah, mali nogomet). Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama:

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/

”Coca-Cola Cup Hrvatska”-”Coca-Cola Cup Hrvatska”: https://web.facebook.com/CocaColaCupHrvatska/

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com