Sve spremno za povijesnu utakmicu Vatrenih

Sve je spremno za povijesnu utakmicu Vatrenih. Finale Svjetskog prvenstva u kojem će istrčati na teren u Moskvi protiv momčadi Francuske počinje u 17 sati, a u svim gradovima, te brojnim općinama bit će organizirano gledanje. Grad Koprivnica tako organizira gledanje na glavnom gradskom trgu gdje će osim velikog ekrana biti postavljena i fan zona s točionicama za pivo, a Podravka će svima prisutnima dijeliti navijački mix. Istovremeno, angažiran je DJ Sebax koji će već od 15:30 sati početi podizati atmosferu. U Križevcima gledanje će biti na središnjem Strossmayerovom trgu. Posebni novitet je što je Grad Križevci oslobodio sve ugostitelje koji su za današnji dan zatražili korištenje javne površine radi postave pokretnih naprava u funkciji navedene manifestacije, plaćanja poreza na korištenje javne površine. Đurđevčani će finale pratiti kao i do sada na velikom ekranu postavljenom ispred utvrde Stari grad.


Sestra Pavla/prigorski.hr

– Ponesite sve svoje navijačke rekvizite i dođite u što većem broju i podržimo naše u borbi za naslov prvaka svijeta – kažu u đurđevačkoj upravi. Istovremeno, gledanje će biti organizirano i u brojnim općinama pa će tako u Novigradu Podravskom u šatoru u centru Novigrada.
– Utakmica će biti prikazana preko projektora pa slika možda i ne bude najbolja, ali zajedničko navijanje i veselje – neprocjenjivo – rekao je Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski. Slično će biti i u Kloštru Podravskom gdje se zajedničko gledanje organizira na sportskim terenima u Prugovcu. U Općini Ferdinandovac gledanje utakmice organizira se u Ferdinandovcu, u Društvenom domu, gdje se pratila i polufinalna utakmica protiv Engleske. S druge strane, Općina Legrad organizira odlazak navijača sutra, u ponedjeljak na doček u Zagreb.

A da je riječ o zaista neponovljivoj i povijesnoj utakmici i događaju koji nadilazi nogometne okvire potvrđuje i sestra Pavla, ravnateljica križevačke podružnice DV Sv. Josipa.

– Hrvatski narod vidi koliko volimo jedni druge i možemo biti složni. Samo nam treba poticaj i željela bi poručiti kako poniznost osvaja svijet. Bog se uvijek protivi oholima. Naši dečki su zaista ponizni i vrijedni svake pobjede – poručila je sestra Pavla iz Križevaca – rekla je za prigorski.hr. Inače, Sestra Pavla rodom je iz Novog Travnika, a dvije godine je u Križevcima.

– Posebni su navijači i u Novom Travniku i oni će dati srce za naše dečke – rekla je sestra Pavla i pozdravila sve u Lijepoj našoj i izvan Hrvatske.


 

Vezani članci

Najčitanije