Tijekom vikenda 219 prometnih prekršaja, čak 37 vozača alkoholizirano za volanom

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U njima je stradalo sedam osoba, dvije teže, a pet lakše.


Sankcionirano je 219 prometnih prekršaja od čega 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 83 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su bila dva vozača protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 1.55 sati u Ulici Petra Zrinskog u Legradu kada je 44-godišnji vozač  upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,62 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 12.15 sati, na državnoj cesti broj 28, u Zagrebačkoj ulici u Sv. Ivanu Žabnom, kada je 21-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 113 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat.


Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečena su tri mlada vozača (do 0,50 g/kg – 3). Najveća koncentracija alkohola, kod mladih vozača utvrđena je u nedjelju u 4.28 sati u Ulici branitelja Hrvatske u Križevcima kada je 21-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,44 promila. Ističemo i da su tijekom vikenda mladi vozači bili su sankcionirani i radi prekoračenja brzine kretanja (2), nekorištenja sigurnosnog pojasa (1) i, upravljanja vozilom za koje je do 15 dana isteklo važenje registracije (1).

U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda policijski službenici su zatekli četiri recidivista koji su počinili tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava i jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com