U Đurđevcu na tečaj krenulo 87 polaznika koji žele raditi u vatrogastvu

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevac krenulo je osposobljavanje za vatrogasna zvanja i to: vatrogasac, vatrogasac 1. klase, vatrogasni dočasnik te vatrogasni dočasnik 1. klase.


Na tečaju sudjeluju polaznici iz područja Vatrogasne zajednice grada Đurđevac te cijelog Požarnog područja Đurđevac, a ukupno je upisano 87 polaznika, od čega je 55 polaznika za zvanje Vatrogasac,12 polaznika za zvanje vatrogasac 1. klase, 12 polaznika za zvanje dočasnik te osam polaznika za zvanje dočasnik 1. klase.

Tečaj je sufinanciran od strane Vatrogasne zajednice grada Đurđevac i Hrvatske vatrogasne zajednice. Predavači na tečaju su Andrija Puhač, Mirko Večerić, Željko Turbelija i Alen Škudar koji je ujedno i voditelj tečaja.

– U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP Đurđevac. Završetak osposobljavanja očekuje se krajem veljače 2023.g. te ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moči sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama- rekao je Alen Škudar.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com