U Koprivničko-križevačku županiju stigle tri nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’

U prostorima Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije u četvrtak, 30. studenog održana je svečanost dodjele nacionalnih nagrada ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award‘ koju je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ uz podršku Osječko-baranjske županije i županijske Turističke zajednice.
I ove godine u Koprivničko-križevačku županiju su stigle tri vrijedne nagrade i to:


  • ZLATNA POVELJA u kategoriji ‘MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA’ koju je osvojila KUĆA ZA ODMOR JAPIN BREG;
  • BRONČANA POVELJA u kategoriji ‘MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA’ koju je dobila HOLIDAY HOUSE VED,
  • POSEBNO PRIZNANJE u kategoriji ‘PROJEKTI/NOSITELJI ZAŠTIĆENIH I MARKETINŠKIH OZNAKA’ osvojio OPG MARIJAN HRŽENJAK.

Podršku nagrađenima na svečanosti su pružili župan Darko Koren i pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček.
Uzvanicima su se obratili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, predsjednica Hrvatske udruge za ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ Dijana Katica, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Domagoj Mikulić i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina.

Šampionsku titulu ‘Veliki zlatni suncokret’ dobili su, u kategoriji ‘Ruralno-turistički projekti’ Centar za posjetitelje Dvorac Janković iz Suhopolja, u kategoriji vinskog turizma Vinarija ‘Bokšinac’ iz Novalje, te u kategoriji ‘Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru’ Javna ustanova Nacionalni park Mljet.

Dodajmo kako je dodijeljeno više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu ‘Eduard Kušen’.


Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Vezani članci

Najčitanije