U specijalističkim ambulantama u Križevcima i Đurđevcu tijekom 2022. obavljeno ukupno 4220 pregleda

Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu, vrijedan 90.000 eura, danas je s ravnateljima zdravstvenih ustanova potpisao župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.


Tom je prilikom istaknuo da se program provodi osmu godinu za redom i njime Županija osigurava sredstva za specijalističke ambulante u spomenuta dva grada. Na taj način, dodao je, smanjuju se liste čekanja u Općoj bolnici Koprivnica, građanima je pregled dostupan u blizini prebivališta te se prevenira pojava bolesti.

– Kroz ovaj program u 2022. godini obavljeno je 4220 specijalističkih pregleda, odnosno 600 više nego godinu dana ranije – naglasio je Koren i dometnuo da u Križevcima djeluje pet, a u Đurđevcu četiri specijalističke ambulante.

– U Križevcima na ovaj način egzistira psihijatrija, ortopedija, interna medicina, otorina i urologija, a u Đurđevcu interna, opća kirurgija, otorinolaringologija i urologija – pobrojao je Koren.

Na novinarsko pitanje je li Županija tražila da program financira HZZO, Koren je odgovorio niječno.


– S obzirom na to da smo, prema mojim saznanjima, jedina županija koja provodi ovakav program, bilo bi iluzorno očekivati da će ga financirati HZZO – kazao je Koren.

Potpisnici sporazuma Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Koprivnica, Mirjana Hanžeković, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije te Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zahvalili su na dodijeljenom novcu za provedbu programa.

Devčić je istaknuo da Opća bolnica Koprivnica bilježi porast broja specijalista kojih je u toj zdravstvenoj ustanovi zaposleno 100 od ukupno 160 liječnika.

– Osim navedenoga, na današnji dan imamo i 64 specijalizanata – zaključio je Devčić.

FOTO / OZREN ŠPIRANEC

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com