Unatoč sveprisutnoj gripi dozvoljene posjete u koprivničku bolnicu

Iako smo nagripoznija županija u državi, maloprije je stigla obavijest iz koprivničke bolnice Dr. Tomislav Bardek kako se ponovno dopuštaju posjete.


– Sukladno poboljšanju epidemiološke situacije ponovo se dopuštaju posjete u koprivničku bolnicu u vremenu propisanom po odjelima bolnice – poručuju iz bolnice i dodaju kako je dopuštena posjeta samo jedne osobe istovremeno.

Spomenimo i kako je prema pristiglim podacima, odnosno do ove srijede, čak 1368 slučajeva zaraženih gripom zabilježeno u našoj županiji tijekom ove sezone što nam je jučer potvrdio Darko Radiček, glavni epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo te dodao kako je među pristiglim prijavama kliničke gripe, stopa incidencije uobičajeno najveća u djece predškolske i školske dobi, a najniža u osoba u dobi od 65 godina i više.

Podsjetimo se, 28. prosinca prošle godine na službenim stranicama bolnice izašla je obavijest o zabrani posjeta s ciljem zaštite pacijenata zbog epidemije gripe. Iznimno, dopuštena je bila posjeta jednom roditelju na Odjelu pedijatrije u trajanju od 15 minuta.

 


 

Vezani članci

Najčitanije