Uspješno proveden projekt Budimo ruka podrške

U prostorima križevačke Gradske knjižnice Franjo Marković ovog je tjedna održana završna konferencija projekta ‘Budimo ruka podrške’. Riječ je o prvom EU projektu, ujedno i najvećem do sada, koji je Udruga Maslačak provela kao nositelj projekta.


Partneri projekta

Na projektu su kao projektni partneri sudjelovale Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ Đurđevac i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, dok je projektni suradnik bio križevački Centar za mlade.

Danijela Bočkaj, voditeljica projekta, predstavila je rezultate te dodala je kako su svi iz Udruge jako ponosni jer su uspjeli realizirati svoj prvi EU projekt i to iznimno uspješno.
Dodala je kako je opći cilj projekta dati doprinos jačanju i razvoju kapaciteta OCD-a te suradnju u lokalnoj zajednici, dok su specifični ciljevi bili osposobljavanje predstavnika OCD-a za prikupljanje novca, osnaženje zaposlenika i volontera za razvoj socijalnih usluga u zajednici i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osviještenje lokalne zajednice o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju, osobito u kriznim situacijama.

Provedene aktivnosti


U sklopu projekta provedene su i brojne radionice na teme usvajanja znanja na području financijskog upravljanja i zakonodavnih okvira, usvajanje znanja zaposlenika i volontera na području zapošljavanja i socijalnog uključivanja, poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici i unapređenje javne svijesti i zagovaranje i rješavanja potreba ranjivih skupina.

Riječi zahvale na uspješnoj suradnji uputile su predstavnice partnerskih organizacija, suradnice na projektu kao i Marjana Janeš-Žulj, ravnateljica križevačke knjižnice.

Spomenimo i kako je ukupna vrijednost projekta bila oko 400.000 kuna, a sufinanciran je s oko 350.000 kuna iz Europske unije, a ostatak je podmirio Ured za udruge Vlade.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com