Večeras podravsko-zagorski derbi

U prošlom kolu Podravka Vegeta je bez problema prošla gostovanje u Sesvetama, ostvarila je sigurnu pobjedu i sad je čeka još samo jedna ozbiljnija prepreka do obrane naslova hrvatskih prvakinja.


Koka je s 30 bodova treća na tablici 1. HRL sa 14 bodova zaostatka iza Koprivničanki (44 boda). Na drugom je mjestu Lokomotiva (41), a četvorku u vrhu završava Bjelovar s 29 bodova na 4. mjestu. Po tim karakteristikama to je derbi, pa makar samo podravsko-zagorski. Podravki Vegeti dva bi boda, ne podcjenjujući nikoga, praktički osigurala naslov prvakinja. Susret 24. kola počinje u 18.30 sati. Nakon toga pred Podravkom su još gostovanje kod Petason Vranjica i domaća utakmica sa Splitom.

Inače, prošlog petka, uoči puta u Sesvete, produljenje ugovora s Podravkom Vegetom potpisala je kapetanica Ana Debelić. Pouzdana 24-godišnja kružna napadačica i ključna obrambena igračica ostat će tako u Koprivnici još godinu dana te će pokušati dati svoj doprinos u povratku na europsku scenu. Isto tako već je angažirana Ruskinja Aljona Ihnjeva koja se pokazala kao pravo pojačanje, a od ljeta će se priključiti i desno krilo Nikolina Zadravec te vanjska igračica Dejana Milosavljević. Tijekom ovog tjedna iz koprivničkoga kluba objavljen je dolazak još dvije igračice koje će popuniti roster za sljedeću sezonu; vratarka Jovana Risović te vanjska igračica Karina Ježikava. Obje su potpisale ugovore na godinu dana.

Vezani članci

Najčitanije