Znate li nekoga tko ima problem s kockanjem, saznajte kako mu pomoći

U Gradskoj vijećnici u Koprivnici danas u 17 sati održat će se javna tribina ‘Lažni glamur i kockarske iluzije‘ o vrlo aktualnoj i poprilično zabrinjavajućoj temi ovisnosti o kockanju i klađenju. Kako prepoznati problem i potražiti pomoć, te koja su recentna kretanja u ovisnostima govoriti će predavači psihijatri adiktolozi prof. dr. sc. Zoran Zoričić, dr. med. i prim. dr. Anto Orešković, dr. med.


Istraživanja pokazuju da se čak 83% hrvatskih srednjoškolaca prije punoljetnosti bar jednom u životu kladilo, kockalo ili okušalo u nekoj drugoj igri na sreću, a svaki treći se redovito, jednom ili više puta tjedno kladi na sportske rezultate. Na žalost, ni mladi, a ni njihovi roditelji ne smatraju da su igre na sreću, posebno lutrijske igre i klađenje, štetni i opasni. Ali upravo zbog kockanja i klađenja oko 12% hrvatskih srednjoškolaca, što je postotak izuzetno veći nego u nekim drugim zapadnim zemljama, ima ozbiljne psihosocijalne posljedice.

Tribinu organiziraju Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, HSKLA –Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara i Klub liječenih alkoholičara “Centar” Koprivnica.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com