Županijski SDP o pripojenju đurđevačkih Komunalija Bjelovaru: Dobit će to ‘nit kopali, nit orali’

Županijska organizacija SDP-a obratila se javnosti putem medija kako bi upozorila na neke stvari koje, prema njihovim riječima, prolaze ispod radara. Ispred đurđevačkog Vodocrpilišta 2 stigli su Tomislav Golubić, šef županijskog SDP-a, Marko Fucak, šef đurđevačkog SDP-a i Zdravko Brljek, načelnik Novigrada Podravskog, te Ivana Kuštrak, predsjednica SDP-a Općine Virje.


Prema uredbi Vlade RH đurđevačke Komunalije pripojit će se bjelovarskim vodnim uslugama, a SDP nastoji osvijestiti stanare đurđevačke Podravine.

– Puno je otvorenih pitanja. Znamo da su Đurđevac i njegova okolica bogati vodonosnicima kvalitetne, nezagađene vode, čak se i Bjelovar napaja vodom iz Novigrada Podravskog, imaju vodocrpilište u Delovima. Svi će sada plaćati vodu u Bjelovar, tamo će se definirati cijena vode, a svi zaposlenici će raditi za bjelovarsku tvrtku – rekao je Golubić i dodao da treba javno pričati o toj temi, postaviti pitanja što će biti s cijenom vode, s vodocrpilištima, s pravima radnika, hoće li biti otkaza.

– Ne bi htjeli da se dogodi da Đurđevac izgubi kompletna prava na sustav vodoopskrbe koji se gradio iz proračuna lokalnih JLS-ova – komentirao je. Šef đurđevačkog SDP-a dodao je kako je Đurđevac vodio razne ratove, bitke, a sada je na redu bitka za prirodno bogatstvo.

– Radi se o sudbinama mladih ljudi. Gradska vlast šuti. Imamo Vladu RH, imamo žetončića Hrebaka kojem se premijer valjda mora odužiti ispod stola što mu drži većinu u Saboru. Drugi gradovi pisali su žalbe, Đurđevac nije. Hrebak je s Bajsom hodočastio prošle godine u Đurđevac na manifestacije, imali su radne sastanke, ali ne znamo što se na njima raspravljalo. Bjelovar će dobiti veliko bogatstvo onako, ‘nit orali, nit kopali’, dobit će nešto u što nisu uložili ni kune – poruka je Marka Fucaka.


U poslijepodnevnim satima održat će se sjednica Gradskog vijeća gdje će gradska organizacija SDP-a pokušati dobiti odgovore na pitanja.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com