Nagrađeni najbolji koprivnički učitelji, po prvi puta dobili i novac

Davne 1966. na posebnoj sjednici Međuvladine konferencije o statusu učitelja, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a proglašena je Preporuka o statusu učitelja, a temeljem toga  je 1994. na današnji dan proglašen Svjetski dan učitelja. U povodu  toga,  u prostorijama Galerije Mijo Kovačić u Koprivnici, danas su nagrađeni najbolji učitelji iz svih gradskih škola.

Obratio im se gradonačelnik Mišel Jakšić koji im je čestitao na nagradama.

– Ponosni smo na svoj obrazovni sustav, učitelji ostvaruju ogromne iskorake u svom radu, a na temeljima njihovog rada počiva naše snažno gospodarstvo i svi iskoraci koje grad radi. Zadovoljan sam svim programima i projektima koje zajedno ostvarujemo i želim da kroz njih dalje razvijate sve svoje znanje i kreativnost – rekao je Jakšić. Također je naglasio da se planira i dalje usavršavati učitelje i podizati kvalitetu znanja, a naglasio je kako su nagrađene učiteljice i ravnatelji po prvi puta dobili i novčanu nagradu i to u iznosu od 2000 kuna.

Gradonačelnik Mišel Jakšić //FOTO: IVAN GROBENSKI

Ravnatelj OŠ Braće Radić  Krešo Grgac se zahvalio na čestitkama, a posebnu zahvalu je uputio Gradu što svake godine okupi i nagradi najbolje učitelje.

– Nema ljepše nagrade nego kad vas kolektiv izabere i prepozna vaš trud i rad, jer učitelji žive taj poziv 365 dana u godini sa svojim učenicima – kazao je ravnatelj.  Osvrnuo se  i na novu školsku godinu koju smatra izazovnom, ali unatoč tome nada se da će se ova školska godina provesti u klupama te kako će ostvariti sve projekte zacrtane Kurikulumom.

Ravnatelj Krešimir Grgac //FOTO: IVAN GROBENSKI

Martina Kobaš, nagrađena učiteljica engleskog jezika i ERASMUS koordinatorica iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski, rekla je kako je velika čast i zadovoljstvo što ju je kolektiv prepoznao kao najbolju te da joj je to dodatni vjetar u leđa i potvrda da radi nešto dobro.

– Planiram i dalje nastaviti raditi tako i svojim primjerom potaknuti i ostale kolege da daju maksimum od sebe – izjavila je učiteljica.

Učiteljica Martina Kobaš//FOTO:IVAN GROBENSKI

Nagrađene učiteljice su: Martina Kobaš i ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski, učiteljica likovne kulture Sanja Pakasin i  ravnatelj Krešo Grgac iz OŠ Braće Radić, Tijana Martić i ravnateljica Sanja Prelogović iz OŠ Đuro Ester, profesorica Maja Petrović iz Umjetničke škole te  rehabilitatorica Ljubica Živko iz Podravskog Sunca. (mš)

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com