SALIKS – Spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje

Projekt SALIKS – Spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje, UP.04.2.1.11.0421, odobren je u sklopu poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice u iznosu od 42.033,55 eura, iznos sufinanciran od strane Europske Unije je 35.728,52, a iznos sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske je 6.305,03 eura.


Nositelj projekta je Dobrovoljno društvo Legrad, dok su partneri na projektu Kulturno-umjetničko društvo Legrad i Općina Legrad. Projekt je započeo 27.srpnja 2022. godine , a traje do 27. srpnja 2023. godine.

Specifični ciljevi projekta su jačati kapacitete OCD-a aktivnih na području Općine Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, jačati kapacitete za neposredan rad na područjima koje se financiraju kroz ESF na razini Općine Legrad i unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe Općine Legrad u kriznim situacijama.

Aktivnosti koje su planirane u projektu su:

  • zapošljavanje voditelja projekta na razdoblje od 12 mjeseci,

  • izobrazba na temu spašavanje na vodi i zaštita od poplave, korištenje komunikacijske opreme te vođenje i zapovijedanje za vatrogasne zapovjednike,

  • pokazna vježba obrane od poplave,

  • Mala građanska akcija sadnje vrbe u svrhu sprječavanja poplave,

  • Izobrazba predstavnika OCD-a s područja Legrada na temu financijskog upravljanja,

  • organizacija radionice za pletenje šibe,

  • izrada priručnika za psihosocijalnu pomoć i izrada strategije upravljanja krizom u digitalnom obliku.

U svrhu obavljanja aktivnosti nabaviti će se oprema za vatrogasce za rad na vodi i pod vodom, oprema za edukaciju financijskog upravljanja (laptopi, printer i fotoaparat), šiba i alat za provođenje radionice pletenja šibe, promotivni materijali, te su objavljeni priručnik za psihosocijalnu pomoć i strategija upravljanja krizom u digitalnom obliku na web stranici Općine Legrad.


Početna konferencija projekta „SALIKS- Spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje“ održana je 21. prosinca 2022. u prostorijama DVD-a Legrad, na kojoj su prisustvovali svi partneri te stručna podrška na projektu Regionalna razvojna agencija PORA u sklopu projekta „UZ PORU PO POTPORU“ i zamjenik župana Ratimir Ljubić, te ostali dionici projekta i zainteresirana javnost.

Projekt se provodi na području naselja Legrad, a Mala građanska akcija sadnje vrbe, akcija je volonterskog karaktera koja je predviđena za subotu 1. travnja 2023. godine, kada će se uz rukavac rijeke Drave koji je poplavio 2014. godine posaditi 50 sadnica vrbe u svrhu sprječavanja ponovne poplave koja bi mogla imati višestruke posljedice za naselje i stanovnike. Pozivamo sve zainteresirane da se jave ukoliko žele sudjelovati u Maloj građanskoj akciji te da prate obavijesti na web stranici Općine Legrad, pod rubrikom SALIKS.

„Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost DVD Legrad. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.“

  


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com