Biljni piling Green Peel


Mikrodermoabrazija je već dugi niz godina vrlo popularan kozmetički zahvat. Ovaj bezbolan i jednostavan tretman koristi se za poboljšanje izgleda kože, uklanjanje mrtvih stanica i poticanje obnove kože. Osim navedenog, tretman uključuje upotrebu malih dijamanata ili kristala kako bi se nježno eksfolirala gornja površina kože, a zatim se odsisava ili ispire kako bi se uklonile mrtve stanice kože i nečistoće.

Mikrodermoabrazija se može provoditi tijekom cijele godine, uključujući i zimu. Međutim, postoje neki faktori koje trebate uzeti u obzir kada razmišljate o ovom tretmanu tijekom zimskih mjeseci, a to su:

1. Suha koža: Zima često donosi nisku vlažnost zraka i hladnoću, što može uzrokovati sušenje kože. Mikrodermoabrazija može dodatno isušiti kožu. Važno je temeljito hidratizirati kožu nakon postupka i koristiti vlažne kreme kako biste izbjegli suhoću i iritaciju.

2. Sunčeva svjetlost: Nakon mikrodermoabrazije, koža je osjetljivija na štetno djelovanje sunčevih zraka. U zimskim mjesecima možda nećete biti izloženi jakom suncu kao tijekom ljeta, ali i dalje treba koristiti zaštitu od sunca kako biste spriječili oštećenje kože.


3. Povećana osjetljivost: Mikrodermoabrazija može uzrokovati blagu crvenilo i osjetljivost kože. To je normalna reakcija i obično nestaje u roku od nekoliko sati do dana. Ako ste osjetljivi na hladnoću, možda ćete trebati dodatno paziti na svoju kožu nakon tretmana.

Prije nego se odlučite za mikrodermoabraziju tijekom zime, preporučuje se konzultacija s Vašim kozmetičarom.Zima je idealno vrijeme za taj tretman i smije se raditi do mjeseca travnja.

 

Vezani članci

Najčitanije