Retinol u kozmetičkom salonu


Retinol je aktivni sastojak koji se često koristi u kozmetičkim proizvodima za njegu kože. Nalazi se u istoj kategoriji tvari kao i retinoidi koji su derivati vitamina A. Retinol ima dokazane prednosti za kožu i može pomoći u rješavanju problema kao što su bore, Retinol je pravi čudesni sastojak za koji je klinički dokazano da učinkovito zaglađuje bore, smanjuje pore, izbjeljuje pigmentacijske mrlje, rješava nepravilnosti na koži, akne i druge znakove starenja kože. Primijetit ćete kako vam je koža dramatično mlađa, s nevjerojatno glatkom teksturom i poboljšanim tenom.
Ako želite koristiti retinol u kozmetičkom salonu ili tretmanu za njegu kože to obično uključuje profesionalnu primjenu proizvoda koji sadrže retinol ili druge oblike retinoida. Postoje različite metode primjene retinola u kozmetičkom salonu, a u nastavku donosimo neke od njih:

1. Retinol piling: Retinol se može koristiti u kemijskom pilingu kako bi se potaknula obnova stanica kože i poboljšala tekstura kože. Ovaj tretman obično obavlja stručnjak za njegu kože.

2. Retinol serumi i tretmani: Kozmetički saloni često koriste visoko koncentrirane retinol serume i tretmane kako bi se postigao intenzivan učinak na kožu. Ovi tretmani mogu pomoći u smanjenju bora, pigmentacije i drugih problema s kožom.

3. Mikroigle i mikrodermoabrazija s retinolom: Retinol se može koristiti u kombinaciji s mikroiglama ili mikrodermoabrazijom kako bi se potaknula bolja apsorpcija i djelovanje na kožu.


Važno je napomenuti da retinol može izazvati početnu iritaciju kože, suhoću i povećanu osjetljivost na sunce. Stoga je važno konzultirati se s profesionalcem koji može prilagoditi tretman vašem tipu kože i potrebama. Također je ključno pravilno koristiti zaštitu od sunca dok koristite retinol, jer koža postaje osjetljivija na štetno djelovanje sunčevih zraka.

 

Vezani članci

Najčitanije