Brojna romantična događanja ovog vikenda povodom Valentinova u Križevcima

Grad Križevci najavljuje bogat prigodni program koji će se održati u Križevcima povodom Valentinova u tjednu od 10. do 18. veljače u organizaciji Destinacijske agencije Križevci, Udrugae K.V.A.R.K. i Grada Križevci .
Program će započeti u petak, 10. veljače u 10 sati na Strossmayerovom trgu izložbom radova djece iz križevačkih vrtića – Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića ‘Zraka sunca’, Dječjeg vrtića Svetog Josipa i Dječjeg vrtića Čarobna šuma, te COOR-a. Djeca će na trg donijeti svoje radove u obliku srca i svoriti pravi predvalentinovski ugođaj.
Izložba pod nazivom ‘Otok jubavi’ biti će postavljena na otvorenom prostoru trga sve do 18. veljače.


– Nakon postavljanja izložbe svi vrtićanci zauzet će svoje mjesto u velikom srcu ispred
paviljona gdje će ih fotografirati dronom iz zraka. Upravo tim fotografijama pod nazivom „Iz Križevaca s ljubavlju“ na samo Valentinovo širit će se ljubav iz našeg grada i putem medija – javljaju organizatori.

U petak uvečer, od 21 sat, Udruga K.V.A.R.K. organizira koncert metal grupe Cold Snap čiji je član svima dobro poznati kazališni i filmski glumac Jan Kerekeš.
Središnji dio Valentinova u Križevcima biti će program „Zaljubljena subota“ koji se održava 11. veljače s početkom u 10 sati sati na Strossmayerovom trgu. U programu će nastupiti učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca pod vodstvom učiteljice Brankice Salopek, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ pod vodstvom učiteljice Snježane Katić te članovi Udruge „Maslačak“ pod vodstvom predsjednice Udruge Tamare Premuš, uz poruku „Pokaži nešto ljubavno“.
Od 10 do 17 sati posjetitelji će moći obići kreativni sajam rukotvorina i domaćih proizvoda po nazivom „Srčeko za moje srčeko“. Biti će tu lijepog nakita, pletiva, raznih prigodnih ukrasa i dekoriranih domaćih proizvoda koje su izradili križevački kreativci, a koji su ujedno i idealni darovi za Valentinovo.

Pisac Josip Petrlić Pjer ispričati će priču o križevačkim ljubavima Marti i Iveku o kojima govori i njegova istoimena knjiga, a dio priče bit će i sami Marta i Ivek koji će
u subotu prošetati trgom i fotografirati se s posjetiteljima.
U 11 sati građani će se moći zasladiti slatkim prhkim keksima, a nakon toga stići će i kočija kojom će se parovi od 11 do 12:30  sati moći besplatno provozati gradom.
Najuzbudljiviji dio Valentinova u Križevcima zasigurno će biti „Potraga za srcem“ u podne na potezu od paviljona do Caffe bara Arteria. U potrazi će biti potrebno pronaći što više skrivenih srdaca, a za najsnalažljivije i najbrže osigurane su prigodne nagrade sponzora. Prijave traju do petka, a jedini uvjet je da su sudionici punoljetni i da se natječu u paru.

Organiziran je i vođeni razgled grada i to na temu križevačkih ljubavi koji započinje u 13 sati kod paviljona uz prethodnu obaveznu prijavu Destinacijskoj agenciji Križevci. Udruga Perzeidi  organizira promatranje Sunca teleskopom od 11:30 do 13 sati, a u večernjim satima od 18 do 19 sati promatranje zvijezda.
Posjetitelji će se moći popeti i na toranj Hrvatskog doma između 19 i 20 sati, uz fenjere, poseban ugođaj i mala iznenađenja na samom vrhu.


Tjedan Valentinova završava u subotu 18. veljače u Klubu kulture gdje će, u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. od 22 do 3 sata ujutro trajati VALENTINOVO PARTY Cookie x Domix uz glazbu i ples, te neizostavni dress code crveno.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com