Brojne aktivnosti koprivničkog Dječjeg tjedna potiču djecu na igru i kretanje

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove se godine u Koprivnici održavaju brojne aktivnosti i programi  namijenjeni djeci pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’.


Centralna aktivnost Dječjeg tjedna u Koprivnici biti će organizirana sutra 6. listopada u 10:00 sati u koprivničkom gradskom parku gdje će se okupiti djeca svih dobnih skupina iz koprivničkih osnovnih škola i dječjih vrtića.

U organizaciji će se pridružiti Društvo Naša djeca Koprivnica osiguranjem volontera i setova igračaka i Muzej grada Koprivnice pripremom tradicionalnih krpenih lutaka i frula kojima će se djeca moći igrati. Učenici Gimnazije ‘Fran Galović’ dostaviti će različite sportske rekvizite, a učenici Srednje škole Koprivnica smjera fizioterapeut pod vodstvom nastavnice organizirati će štafetne natjecateljske igre, poligone spretnosti i brzine, te razne druge igre za djecu.

Manifestacija ‘Dječji tjedan’ održava se u gradovima diljem Hrvatske u kojima djeluju Društva „Naša djeca“ (DND) i to uvijek u prvom tjednu listopada, a ovogodišnji cilj je potaknuti djecu da se igraju i kreću na otvorenom kroz zajedničko druženje, igru, učenje i kreativno stvaralaštvo s odraslima u slobodno vrijeme. Kroz igru i razne aktivnosti u sklopu Dječjeg tjedna ističe se i poruka, koja izražava glas djece: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“

Program Dječjeg tjedna u Koprivnici pogledajte na LINKU.


 

 

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com