Cijepanje županije razlog zbog kojeg su SDP i HSLS napustili sjednicu

Zbog toga što Vlada, prema neslužbenim najavama, cijepa našu županiju na dvije izborne jedinice, danas je na sjednici Županijske skupštine došlo do dodatnog usijanja između vladajućih i dijela oporbe.


Naime, klub SDP-a je na samom početku sjednice predložio da se u dnevni red uvrsti i usvoji prijedlog prema kojem bi se od Vlade tražilo da naša županija ostane jedna izborna jedinica. Jer, kako je objasnio SDP-ov Tomislav Golubić, predložena podjela koja ide za time da ‘Koprivnica’ i ‘Đurđevac’ biraju saborske zastupnike sa Slavoncima, a Križevačko područje postane jedno izborno tijelo s Bjelovarom, Zagrebom i Ludbregom, nije temeljeno na interesu naše županije. Tijekom obrazloženja prijedloga Golubić je rekao kako je takvu inicijativu već usvojila Primorsko-goranska županija, a neophodno je da se za takvim primjerom povede i naše predstavničko tijelo.

Vladajući su prijedlog dijela županijske oporbe koju čine SDP i HSLS glatko odbili uz obrazloženje kako nemaju o čemu razgovarati s obzirom na to da Vlada još nije obznanila prijedlog o tome kako će izgledati izborne jedinice.

Nakon odbijanja prijedloga SDP i HSLS su demonstrativno napustili sjednicu.
Tijekom obraćanja novinarima Golubić je rekao kako ga ne čudi stav HDZ-a, ali se čudi nezavisnima Željku Lackoviću i Mariju Rajnu te članovima HSS-a koji nisu stali uz izneseni prijedlog.

Član Skupštine Marko Fucak (SDP) je kazao novinarima kako opet Koprivnicu guraju tamo gdje joj nije mjesto te ponovo pokazuju svoj stav prema ovom dijelu Hrvatske tako što u nama vide naivne Dudeke.


Nakon što je dio oporbe napustio dvoranu sjednica je nastavljena na način da su skupštinari, manje-više, hvalili rad županijskih institucija i županijskih tijela.

Nakon što je dio oporbe napustio dvoranu sjednica je nastavljena na način da su skupštinari, manje-više, hvalili rad županijskih institucija i županijskih tijela.

Vezani članci

Najčitanije