Čitateljica: Ovo je već drugi auto u tom vrtu

Prometna nesreća koja je jučer šokirala javnost, na raskrižju Starogradske i Bilogorske ulice u Koprivnici, dobila je zaključni epilog. Policija je utvrdila kako je do sudara došlo zbog nepoštivanja prednosti prolaska. Oko 8.45 sati ujutro sudarili su se vozači audija i volva. Udarac je bio toliki da je vozač volva autom odletio u dvorište obližnje kuće, zaletio se u zid kuće i zapalio. Za sve to, kriv je je 36-godišnji vozač Audija križevačkih registracija, navode iz policije.


Vozeći se Bilogorskom ulicom u smjeru raskrižja sa Starogradskom ulicom nije se zaustavio i oduzeo je prednost 65-ogodišnjem vozaču Volva koprivničkih oznaka. Uslijed svega ozlijeđen je i prebačen u bolnicu.

Nakon svega, prometna je izazvala javnu debatu među Koprivničancima, o tome treba li na tom mjestu biti uređen kružni tok. I dok jedni zagovaraju takvo prometno rješenje, drugi tvrde kako neodgovornim vozačima niti to ne bi pomoglo. Tako Miodrag Maričić napominje kako tim područje njegovo dijete, ali i druga djeca prelaze ulicu na biciklu i pješice te upozorava kako je samo pitanje dana kad će netko opet stradati.

– Ne mogu se tu propisi ni poštivati jer se autom mora poprilično izaći da bi se skrenulo desno, a reakcija je svakog vozača da pogleda lijevo prema smjeru nadolazećih automobila, a ne biciklista i pješaka – zaključio je. S druge strane, Danijela Kolaric smatra kako bi polovici vozača trebalo oduzeti vozačke dozvole jer nemaju pojma gdje tko ima prednost i gdje je koja brzina dozvoljena.

– Tu sam i ja nastradala prvi radni dan s biciklom jer se ženska dopeljala i nije vidjela ruku koju sam dala da skrećem u ulicu – rekla je.


Prizor otprije 13 godina/B. Glavica

No, možda najpotresnije svjedočanstvo ima Božica Glavica koja se nakon jučer doživljenoga prisjetila ranijih neugodnih dana.

– Ovo je već drugi auto u tom vrtu! Prvi puta kad je auto sletio u vrt bila sam u sobi. Uzaš! – kazala je.

Nakon svega Zeljkica Vukmanic zaključila je kako onaj tko zna voziti (a takvih je danas jako malo), njemu ne treba graditi posebne ceste, jer ta osoba zna da kada vozi treba voziti pažljivo i poštivati znakove na cesti.

– Vozim više od 35 godina, temperamentni sam vozač, ali nikad nisam imala potrebu da krivim cestu za propust ili prometnu nesreću jer ih u tih 35 godina nikad nisam imala. Tako da cesta i znakovi nisu krivi što ima idiota koji ne znaju voziti – oštro je komentirala.

Vezani članci

Najčitanije