DAN GRADA KOPRIVNICE Nema koncerata, upitno je i što će biti sa svečanom sjednicom

Grad Koprivnica će u srijedu, 4. studenog, proslaviti svoj 664. rođendan. Međutim, proslava će ove godine biti skromna, u skladu s mjerama donesenima za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa. Ove godine, dakle, neće biti velikih koncerata poznatih estradnjaka. Zapravo, neće biti nikakvih koncerata, a ni drugih događanja.

Županijski Stožer jutros je donio odluku kojom su do daljnjeg zabranjena sva okupljanja za više od 50 sudionika, bila ona na otvorenom ili zatvorenom prostoru. Odluka se odnosi i na privatne fešte i proslave, koorporativna događanja, sportska i vjerska okupljanja…

Kako smo neslužbeno doznali, planirano je bilo da se svečana sjednica Gradskog vijeća ove godine prilagodi i održava u koprivničkom Domu mladih u kojem je moguće držati propisanu distancu između uzvanika. Iz Grada su na nju prvotno namjeravali, uz gradske dužnosnike, pozvati 22 gradska vijećnika i dobitnike prestižnih gradskih priznanja – počasnog građanina, 12 dobrovoljnih darivatelja krvi, šest dobitnika medalja i četiri dobitnika gradskih plaketa. Ukupno se radi o 44 uzvanika. Ako tome dodamo gradonačelnika i dvije zamjenice, dolazimo do brojke od 47 osoba. No, tome treba pridodati i uglednike iz Vlade i Sabora te prijateljske gradonačelnike ili gradonačelnice i ostale dužnosnike iz gradova s kojima Koprivnica dobro surađuje. Brojka sudionika se time penje na daleko više od 50.

– Još uvijek koordinamo koliko će biti uzvanika i usuglašavamo kako će uopće izgledati svečana sjednica Gradskog vijeća. S obzirom na novonastalu situaciju, više ćemo informacija imati idućeg tjedna – kazala nam je danas gradska glasnogovornica Ivana Ledinski-Cvetković. Potvrdila je kako neće biti nikakvih popratnih događanja, osim tradicionalne kave s gradonačelnikom i to u subotu, 7. studenog između 9 i 12 sati u pojedinim kafićima u koprivničkom središtu.

Dodajmo ovome i kako se koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić još uvijek nalazi u samoizolaciji. U njoj je završio nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojoj je prisustvovao koronavirusom zaraženi Franko Vidović. Jakšić će iz izolacije, kako stvari stoje, izaći tek za tjedan dana.

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com