Direktor varao na prodaji automobila, ‘zaradio više od 700.000 kuna

Koprivnička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 30-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave i prijevare.


Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor dviju tvrtki, s ciljem da im pribavi protupravnu imovinsku korist, počinio više kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju. Sumnja se s više oštećenih osoba dogovarao isporuku vozila, za što su mu oštećeni davali predujam, ali vozila nije isporučio, čime je tvrtkama pribavio ne pripadajuću imovinsku korist u iznosu od 561.365 kuna.

Također, sumnja se da je osumnjičeni od oštećenog 35-godišnjaka preuzeo vozilo radi popravka, ali ga nije vratio već ga je prodao trećoj osobi te na kupoprodajnom ugovoru krivotvorio potpis oštećenog, oštetivši ga za 89.280 kuna.

Nadalje, osumnjičeni je s oštećenim 44-godišnjakom dogovorio prodaju njegovog vozila te se obvezao da će vlasniku isplatiti kupoprodajnu vrijednost prodanog vozila te na kupoprodajnom ugovoru krivotvorio potpis, dok vozilo niti novac nije vratio oštećenom, oštetivši ga za 60.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave i prijevara protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.


Vezani članci

Najčitanije