Đurđevčice i Vojkan Jocić dobitnici Porina, evo u kojim kategorijama

U event centru Boćarskog doma u Zagrebu večeras se održava svečana dodjela najvažnije hrvatske glazbene nagrade Porin. Ove je godine zaprimljeno čak 2129 prijava u ukupno 37 kategorija, a pobjednike svih kategorija odabrala je struka.


Porin je stigao u ruke i naših Podravaca pa je tako Ženski vokalni sastav Đurđevčice osvojio Porin za najbolji album folklorne glazbe za album ‘Pozvale so dekle dečke’.

– Ova nagrada najviše pripada našoj voditeljici Kristini Benko Markovica koja je priredila ove napjeve i napravila aranžmane, a njena folklorna i etnomuzikološka karijera ovom nagradom dobila je svoju krunu. Osim njoj, ova nagrada pripada svim Đurđevčicama (bivšima i sadašnjima), producentu Davoru Jendrašiću, orkestru i ostalima koji su sudjelovali u izradi albuma, ali i onima koji će nastaviti njegovati i izvoditi napjeve zabilježene u njemu – napisale su na svom Facebook profilu.

 

Ženski vokalni sastav Đurđevčice / FOTO GRAD ĐURĐEVAC

Osim u Đurđevac, Porin je stigao i u Koprivnicu. Koprivničanac Vojkan Jocić kao član grupe Chui osvojio je Porina u tri kategorije za Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) za album Zagreb – Berlin, nagradu za Najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu “Nine Views“ te nagradu za Najbolje likovno oblikovanje albuma Zagreb – Berlin za koje su zaslužni Igor Kordej i Marina Leskovar.


Grupa Chui i Vojkan Jocić / FOTO HELENA HRAŠČANEC

Porin za životno djelo ove je godine, nažalost posthumno, dodijeljen Massimu, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti, zatim zaljubljeniku u pjesmu i more specifičnog ‘rašpastog’ glasa koji je osamdesetih stvarao splitsku scenu Marijanu Banu i autoru koji je napisao više od 800 skladbi, aranžeru, dirigentu i producentu Dušanu Šarcu.

Čestitamo svim dobitnicima, ali i svim nominiranim glazbenicima iz našeg kraja.

Vezani članci

Najčitanije