Dva pijana vozača – kazne 14.100 kuna

Nema šale s vožnjom u pijanom stanju. Pokazalo se to jučer kada je Prekršajni sud u Koprivnici kaznio dva pijana vozača s čak 14.100 kuna. Od tog iznosa, veći dio je platio 36 – godišnji vozač koji je u 1.50 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,64 promila. Kažnjen je novčanom kaznom od 8700 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije 12 mjeseci. Nešto kasnije, doveden je 30 – godišnji vozač koji je u isto vrijeme u Starigradu upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola, a odbio je alkotestiranje. Kažnjen je novčanom kaznom od 5400 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.


Spomenimo i to da je istoga dana policija imala i nekoliko intervencija zbog prometnih nesreća uzrokovanih vožnjom u pijanom stanju. U Koprivnici je oko 21.44 sata na Trgu Mladosti zbog nepropisnog kretanja osobni automobil sletio je van kolnika. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,46 promila te je zadržan do otriježnjenja. Tek nešto manje alkohola u krvi imao je vozač u nedjelju ujutro, oko 7.30 sati na cesti između Svete Helene i Križevaca koji je zbog neprilagođene brzine osobnim automobilom sletio van kolnika. Bio je pod
utjecajem alkohola od 2,11 promila i uhićen je. Istog dana, oko 11.50 sati u je Sokolovcu zbog nepropisnog uključivanja u promet, osobni automobil je sletio u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,01 promil i zadržan je do otriježnjenja. Nekoliko sati kasnije, oko 17.55 sati u Molvama, na Trgu kralja Tomislava, zbog nepropisnog pretjecanja i nepropisnog uključivanja u promet sudarila su se tri osobna automobila, a jedan je potom zbog kretanja unazad udario u parkirane automobile i napustio mjesto događaja. Policija traga za njim.

Vezani članci

Najčitanije