EKSKLUZIVNO / Sva povećanja koja je sindikat ispregovarao s Upravom Podravke

Nakon iscrpnih pregovora Podravkinih sindikata i predstavnika Uprave kompanije koji su trajali 6,5 sati postignut je dogovor prema kojem će poslodavac za zaposlenike izdvojiti dodatnih 40 milijuna kuna. Konkretnije, ispregovarano je da će radnicima u prosincu biti isplaćena nagrada u iznosu 2000 kuna neto te 1500 kuna Božićnice koja je od ranije dogovorena. Drugim riječima, radnici će na plaću u prosincu dobiti dodatak u neto iznosu 3500 kuna. Osim toga, roditeljima Podravkašima bit će uplaćeno dodatnih 400 kuna po djetetu pa će s otprije dogovorenih 600 kuna ukupno primiti 1000 kuna za Svetog Nikolu.


Raste neto dodatak

Osnovica plaće za prosinac povećat će se na 1910 kuna plus  bruto fiksni dodatak 510 kuna. Važno je dodati da će i neto dodatak narasti s 250 na 500 kuna. No to nije sve, naknada za siječanj iznosit će 625 kuna i taj će iznos biti upisan u kolektivni ugovor, otkrio nam je regionalni povjerenik PPDIV-a Davor Vrbek.

– Pao je i dogovor da će se plaća isplaćivati na način da se uprosječi godišnja satnica. To znači da više neće biti oscilacija u plaći s obzirom na broj radnih dana u mjesecu – izvijestio nas je Vrbek.

Budućim umirovljenicima nagrada


Svatko tko će odlaziti u mirovinu dobit će 15.000 kuna jednokratne nagrade, a dnevnice koje su važne vozače i putnike iznosit će 200 kuna, a rodilje će dobiti 10.000 kuna jednokratne naknade.

Putni trošak mjesnog prijevoza koji dobivaju svi radnici iznosit će 220 kuna. Topli obrok ulazi u kolektivni ugovor i iznosit će 3,77 kuna, umjesto dosadašnjih 5 kuna. Drugim riječima, za gablec u Podravki radnici će mjesečno izdvojiti otprilike 75 kuna.

Dogovoreno je da se nakon prvog kvartala nastavljaju pregovori o daljnjem povećanju bruto plaće.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com