Filip Verčević trinaesti na EYOF-u u Baku

Na Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF) koje se održava u glavnom gradu Azerbajdžana, hrvač Podravke Filip Verčević jučerašniim nastupom u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskog načina hrvanja plasirao se na trinaesto mjesto u konkurenciji 24 hrvača.


Na ovom natjecanju, Filip je othrvao tri borbe, pri čemu je ostvario jednu pobjedu i dva poraza. Već na samom početku natjecanja, odnosno u šesnaestini finala ždrijeb za Filipa bio je neumoljiv, donio mu je prvu borbu s izuzetno kvalitetnim predstavnikom iz Rusije, Gigiev Magomedom. Gigiev je bio bolji i pobijedio tehničkim tušem. Rus je u preostale tri borbe bio bolji od svojih protivnika i ušao u finale čime je Filipu omogućio daljnje natjecanje kroz repasaž. Filip je u drugoj borbi na natjecanju bio bolji od Nizozemca Slinkers Bredia na bodove u dvije runde, da bi u sljedećoj fazi natjecanja izgubio od hrvača iz Turske, Yurtada Onura. Drugi poraz ujedno je označio i završetak natjecanja, pa je omjer s dva poraza i jednom pobjedom Filipu donio solidno trinaesto mjesto na ovom velikom sportskom natjecanju, izvijestili su putem facebook profila Hrvačkog kluba.

Osim Filipa Verčevića, Alen Belušić nas također predstavlja na natjecanju, ali u ulozi djeljitelja pravde. Prema informacijama koje smo zaprimili iz Bakua, Alen odlično odrađuje povjerene mu zadatke.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com