FOTO / Advent u Peterancu obilježilo mnoštvo puno pozitivne energije i duha blagdana

Općina Peteranec zasjala je punim sjajem u prosincu. U organizaciji Općine te klubova, društava i udruga s područja općine Peteranec pripremljen je Advent u općini Peteranec koji je naišao na velik interes mještana. Advent se održao dvije subote zaredom, najprije u Sigecu 10. prosinca, a potom u Peterancu 17. prosinca.


Bez obzira na vremenske neprilike i nemogućnost da se održi na otvorenom, božićno-adventsko druženje mještana uz prigodan program prvog vikenda Adventa premješteno je u Društveni dom u Sigecu. Djeca iz vrtića u Sigecu te osnovnoškolci iz područne škole Sigetec pripremili su prigodan program te su pjesmom, plesom i recitacijama uveselili sve prisutne. Nakon izvedenog programa, učenici su okitili bor u Društvenom domu. Druženje je nastavljeno uz kolače, kobasice i hrenovke te čaj i kuhano vino koje su za okupljene pripremili i servirali članovi udruga, klubova i društava s područja Općine.

Drugi vikend Adventa upriličen je u Peterancu gdje je najprije upaljena posljednja adventska svijeća, a glazbenu kulisu dao je crkveni zbor crkve Sv. Petra i Pavla. Advent je nastavljen prigodnim programom Područne škole Frana Galovića Peteranec, a nakon što su školarci izveli svoj program, zajedno s roditeljima okitili su božićnu jelku. Cijeli Advent u Peterancu završio je ugodnim druženjem svih okupljenih uz okrjepu krampampulom, čajem, kuhanim vinom, kobasicama i kolačima koje su za okupljene pripremile i servirale udruge s područja Općine.

Zadovoljstvo Adventom u općini Peteranec izrazio je i načelnik Ivan Derdić.

– Hvala svima koji su omogućili da se održi naš Advent u općini Peteranec. Druženja u ovo predblagdansko doba imaju posebnu čar i pronose pozitivnu energiju koja je potrebna svima pa me veseli velik broj okupljenih koji je tome doprinio, bez obzira na nepovoljne vremenske prilike prvog vikenda i niske temperature drugog vikenda održavanja. Drago mi je da su aktivnosti na području općine prepoznate i posjećene, na zadovoljstvo svih – rekao je.


Foto: Općina Peteranec

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com