FOTO // Branitelji iz naše županije sudjelovali na državnom športskom natjecanju u Vukovaru

Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz Koprivničko-križevačke županije u subotu 1. listopada sudjelovali su na 26. državnom športskom natjecanju u Vukovaru.


Uz brojne visoke goste, na otvorenju su prisutne prigodnim riječima pozdravili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i podpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je natjecanje proglasio otvorenim. Predstavnici podružnica iz 21 županije natjecali su se u sportskim disciplinama u boćanju, kuglanju, streljaštvu, stolnom tenisu i elektronskom pikadu, te šahu, sportskom ribolovu i beli briškuli. Domaćini ovih sportskih igara i druženja branitelja iz cijele Hrvatske, uz Vukovar, bili su Vinkovci i Općina Nuštar gdje su se također odvijala natjecanja.

Članovi UDVDR-a iz Koprivničko-križevačke županije natjecali su se u nekoliko disciplina, a Marijan Blaga iz Đurđevca u šahu je osvojio prvo mjesto pojedinačno. Osim sudjelovanja u sportskom natjecanju, predstavnici naše županije bili su i na vukovarskom vodotornju, a obišli su i spomen obilježja poginulim civilima i braniteljima na Ovčari, Borovu selu, Dalju, Aljmašu i Laslovu, gdje su zapalili svijeće i slušali o ratnim stradanjima i obrani od srpskih osvajača.

Foto: Mirko Lukavski

Vezani članci

Najčitanije