FOTO Hotel Kalnik uz četiri zvjezdice, atraktivne sadržaje i visoki standard usluge nezaobilazno je mjesto u Križevcima

Hotel Kalnik nalazi se u samom srcu Križevaca, na frekventnom i nezaobilaznom križanju Ulice kralja Tomislava i Trga Svetog Florijana.

To znači da svi koji Križevcima prolaze moraju proći pored hotela, bilo da putuju osobnim automobilom ili su u grad stigli vlakom i zaputili se prema centru.


Hotel je godinama vapio za obnovom te uz dvije zvjezdice nudio tek četiri dvokrevetne, dvije jednokrevetne i jednu trokrevetnu sobu, no sve se promijenilo u lipnju ove godine kada je hotel ponovno proradio nakon temeljite obnove i rekonstrukcije vrijedne 10 milijuna eura.

Obnovljeni hotel u potpunosti je promijenio vizuru grada i postao njegovim centralnim i nezaobilaznim mjestom, no još važnije, vratio se u punom sjaju, s četiri zvjezdice i visokim standardima usluge, 37 soba, elegantnim restoranom i caffe barom, welness centrom sa saunom i teretanom te konferencijskom dvoranom s panoramskim pogledom na grad. Moderan je to i arhitektonski atraktivan hotel s visokim standardom usluge koji je obnovom zasjeo na tron hotelijerstva Koprivničko-križevačke županije te postao jednim od najvažnijih turističkih resursa križevačkog područja.

Moderan iznutra i izvana

Poznata poslovica kaže „u zdravom tijelu, zdrav duh”, a što vrijedi i za Hotel Kalnik čiji „zdrav duh” čine upravo njegovi zaposlenici koje vodi Marko Plavec, upravitelj hotela.

– Hotel Kalnik danas je moderno obnovljen izvana i iznutra, prošireni su njegovi smještajni kapaciteti podizanjem još jednog kata tako da u 37 soba nudimo 66 dvokreventih i jednokrevetnih ležajeva. Hotel ima četiri zvjezdice što garantira visoku razinu usluge, restoran, kafić, wellness i fitness, a sve spomenute usluge jednako su dostupne gostima hotela, ali i svim Križevčankama i Križevčanima – rekao nam je uvodno Plavec.
Dodaje i kako je sve još uvijek „friško” pa tako restoran zasad nudi samo ga gablece, no uskoro će imati i à la carte ponudu, a hotel gostima uz atraktivne sadržaje nudi i suvremeno uređene i opremljene sobe s televizijom i bežičnim internetom te je prilagođen i osobama s invaliditetom.


Snimio Dino Šef.

Hotel trenutno zapošljava tridesetak ljudi, no otvoreni su i za nove poslovne suradnje odnosno zapošljavaju i novi kvalificirani kadar, posebice u kuhinji. Potreba za radnom snagom zapravo je pokazatelj interesa za hotel i njegove usluge, a taj će interes bez sumnje rasti i u budućnosti.

– Ovaj hotel dugo je vapio za obnovom, a sad je napokon zasjao u prekrasnom i modernom novom ruhu. Naravno, mnogi još niti ne znaju da smo ponovno tu, otvoreni smo tek od lipnja ove godine tako da tek očekujemo pravi zamah – pojašnjava Plavec te dodaje kako su komentari građana i gostiju izuzetno pozitivni i ohrabrujući.

Snimio Dino Šef.

Ističe i kako Hotel Kalnik sada može u potpunosti ispuniti smještajne potrebe Križevaca i okolice, a velika mu je prednost upravo konferencijska dvorana i sala za vjenčanja koje otvaraju prostor za održavanje svih vrsta manifestacija i evenata.

– Već smo imali nekoliko vjenčanja, ugostili neke sportske grupe, bili domaćin medicinskom simpoziju i slično. Želimo se otvoriti upravo prema konferencijama i srodnim događanjima jer s ponosom možemo reći da nitko tko nas posjeti neće ostati ravnodušan – ističe Plavec.

Obiteljska atmosfera

Naglašava i kako se većina zaposlenika hotela dobro poznaje, zbog čega sve odiše toplom i obiteljskom atmosferom.


S njim se slaže i šefica kuhinje Josipa Jež koju smo nakratko uhvatili u njenim rijetko slobodnim trenucima. Njen posao je, kaže, prilično stresan i nalik onome na što smo navikli iz raznih popularnih filmova i serijama o kuharima, no kao i svi u hotelu, radi ga s ljubavlju i iz ljubavi.

– Posao mi je da sve nadgledam, nabavljam robu i usput pomažem u kuhanju. Ako to volite, onda to radite, a ako to radite, onda to radite s ljubavlju, a ja tako radim već 35 godina – iskreno će Josipa koja kaže kako zasad dobivaju izrazito pozitivne komentare gostiju.

Snimio Dino Šef.

– Kuhinja nam je pretežito domaća i sezonska, a jela baziramo na pregršt povrća. Gosti to primijete i osjete – kaže i ističe kako ljudi kod nas sve više cijene kuhana, domaća i tradicionalna jela čemu će i njena kuhinja težiti u budućnosti.

Posjet hotelu iskoristili smo i da ga obiđemo „uzduž i poprijeko” pa smo tako svratili i u velik i moderno opremljen fitness i wellness centar, zavirili u sobe, uživali u panoramskom pogledu na grad iz konferencijske dvorane te na kraju popili i odličnu kavu sa željom da se u Križevce i Hotel Kalnik vratimo što prije.

Vezani članci

Najčitanije