[FOTO] Hrvatska u Koprivnici upisala i drugu pobjedu

Drugi dan Europskog prvenstva hrvatskim kadetima donio je novi susret skupine A. Nakon uvjerljive pobjede nad Portugalom (37:21), Hrvatsku je dočekao Izrael koji je dan ranije uzeo bod protiv Srbije (25:25). Izabranici Borisa Lisice namučili su se vršnjaka iz Izraela koji su čvrstom obranom zaustavljali hrvatski napad i držali utakmicu neizvjesnom do samog kraja, ali ipak je pobjeda otišla u ruke Hrvatske rezultatom 30:27 (15:15) koja je tako osigurala plasman u glavnu fazu natjecanja.


Foto: HRS

Najbolji strijelac bio je Mateo Maraš sa sedam pogodaka koji je proglašen i najboljim igračem utakmice, a samo jedan manje dodao je Marin Sinčić. Vratarski tandem Lučin-Purić sakupio je devet obrana. Kod Izraelaca istaknuo se Yoav Lumbroso koji je zabio sedam golova.

– S obzirom na to da Izrael igra duboku 3:3 obranu počeli smo s igračima koji su nešto manje igrali protiv Portugala kako bi sačuvali svježinu i energiju za kraj kada je najpotrebnije. Donekle smo u tome i uspjeli iako se nismo odlijepili, Izrael je stalno bio u priključku – rekao je nakon utakmice izbornik Boris Lisica te dodao kako je bila riječ o dobro uigranoj momčadi zbog čega nisu povećali razliku na više od dva, tri gola.

– Ova utakmica je dobro iskustvo za naše momke jer su uspjeli izvući ovako tešku utakmicu. Sada je dan odmora, a onda nas čeka Srbija. Srbija je dobra momčad i morat ćemo dobro pripaziti jer izmjenjuju dvije vrste obrane. Dobro se poznajemo i pripremit ćemo se najbolje što možemo – zaključio je.

Sličnog je razmišljanja i Mateo Maraš.


– Očekivali smo tvrdu utakmicu jer Izrael igra vrlo specifično i drugačije od ostalih reprezentacija. Držali smo ih u nekom rezultatu, ali smo promašili previše zicera. Znali smo da će biti teško, ali dva boda su tu. Sada nas još samo čeka Srbija. Bit će to zanimljiva utakmica i nadam se da ćemo biti kvalitetniji – rekao je nakon utakmice.

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:
09.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Portugal 37:21 (15:11)
10.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Izrael 30:27 (15:15)
12.08.2018. u 20:30 h: Hrvatska – Srbija
Skupine na Europskom prvenstvu:
Skupina A (Koprivnica): Hrvatska, Izrael, Portugal i Srbija
Skupina B (Koprivnica): Danska, Francuska, Norveška i Rumunjska
Skupina C (Varaždin): Njemačka, Mađarska, Rusija i Španjolska
Skupina D (Varaždin): Island, Poljska, Slovenija i Švedska

Vezani članci

Najčitanije