[FOTO] Podravkaši ukupni ekipni pobjednici Zlatnog pijetla

Hrvači Podravke ukupni su ekipni pobjednici ovogodišnjeg Zlatnog Pijetla održanog danas u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović. Iza njih smjestili su se klubovi Slatina i Zagreb. Prvo mjesto Podravki je pripalo još u ekipnom poretku Mađih djevojčica i Mlađih Dječaka. U kategorijama Mlađih dječaka početnika Podravka je bila treća, dok je kod Starijih dječaka bila sedma. Podravkine hrvačice kategorije Starije djevojčice početnice bile su druge, a kod među Mlađim djevojčicama početnicama treće.


Istovremeno, hrvački klub iz susjednog Ludbrega završio je na ukupnom ekipnom 10 mjestu. Zapaženiji rezultat ostvarili su među Mlađim dječacima gdje su bili treći, dok su kod Starijih dječaka bili 11, a Mlađih dječaka početnika 17.

Podravka je nastupila sa 46 hrvača i hrvačica. Ludbreg je došao sa sedmero. Najbolji u svojoj kategoriji od domaćih hrvača bio je Luka Šulj koji se natjecao u kategoriji Mlađih dječaka početnika do 54 kg. Također, Ivan Benko bio je najbolji u kategoriji Mlađih dječaka do 36kg, dok je Josip Benko bio najbolji u rangu do 59 kg. Valent Delimar bio je bio je prvi u kategoriji starijih dječaka do 52 kg. Kod djevočica Jelena Mijatović bila je prva u kategoriji Mlađih djevojčica do 35 kg, dok je Dina-Vida Horvat bila najbolja u istoj kategoriji u rangu do 41 kg. U ragnu do 45 kg iste kategorije natjecale su se samo Vita Gašparić i Lucija Ledinski, obje Podravkašice. Pobjedila je V. Gašparić.

Ludbreški hrvač Rene Dulikravić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Mlađih dječaka do 30 kg.

– Zbog izuzetno lošeg vremena u Hrvatskoj kao i ostalim susjednim nam zemljama nažalost na turnir nisu došle ekipe iz Italije, Austrije, Poljske, Bugarske i Rumunjske, no bez obzira kvaliteta hrvanja nije osjetno pala, a na ovogodišnjem turniru nastupilo je ukupno 280 hrvačica i hrvača iz 26 kluba te 5 zemalja (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Češka i Slovačka) – poručili su organizatori.


Dodali su da se na ovogodišnjem turniru HK Podravka predstavio sa 49 natjecaljeta. HK Podravka ukupno je osvojila 18 medalja, od čega 7 zlatnih, 3 srebrne i 8 brončanih.

Podsjetimo, ovaj 15. Međunarodni hrvački turnir Grada Koprivnice za djevojčice, mlađe i starije dječake u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom Zlatni pijetao 2018. održan je u organizaciji Hrvačkog kluba Podravka.

Vezani članci

Najčitanije