[FOTO] Proglašeni najsportaši Križevaca, Ida Šimunčić i Ivan Višak iznad svih

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u petak je održano svečano proglašenje najboljih sportašica i sportaša u 2018. godini.


Najuspješnijom sportašicom grada Križevaca u prošloj godini proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, a Ivan Višak iz Motociklističkog kluba Križevci proglašen je najuspješnijim sportašem.

Perspektivnom sportašicom proglašena je Marcela Gudić iz AK Križevci, a perspektivnim sportašom Tvrtko Palijan, također iz AK Križevci. Juniorska ekipa Atletskog kluba Križevci proglašena je najuspješnijom ženskom perspektivnom sportskom ekipom dok je muškom perspektivnom ekipom proglašena juniorska ekipa Streljačkog kluba „Križevci 1252“. Najuspješnijim ženskim sportskim klubom grada Križevaca proglašena je ženska ekipa AK Križevci dok je najuspješnijim muškim sportskim klubom proglašen MK Križevci. Dragutin Palčić iz AK Križevci najuspješniji je trener, a Mato Raguž iz MK Križevci zaslužni je sportski djelatnik. Dodijeljena su i posebna priznanja i to Matiji Jagušiću, Domagoju Kruliću, Nevenu Kruliću i Veroniki Drljačić. Priznanja najboljima uručili su predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, župan Darko Koren i tajnih Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Branko Zorko.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov naglasivši kako je ovo proglašenje najboljih jedan poticaj i pohvala mladima.

– U proteklom razdoblju okupili smo velik broj djece i mladih u sport predstavlja iznimno postignuće i nagrada, a kad tome dodamo izvanredna ostvarenja i postignute sportske rezultate onda možemo biti ponosni na sportska ostvarenja i na sve sportaše grada Križevaca – rekao je Pengov.


Čestitke najuspješnijim sportašicama i sportašima u 2018. godini u ime Grada Križevaca uputio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško istaknuvši svoje zadovoljstvo što se u sport uključuje sve više mladih i što sve više sudjeluju na brojnim sportskim natjecanjima.

Okupljene je pozdravio i župan Darko Koren istaknuvši kako je obaveza svih što više ulagati u sport, a spomenuo je i uspješne Križevčane koji su dali velik doprinos promociji sporta, višestrukog olimpijca Branka Zorka i trenera Atletskog kluba Križevci Dragutina Palčića.

Ovu svečanost svojim nastupom uveličao je tamburaški kvartet iz Glazbene škole Alberta Štrige pod mentorstvom profesora Igora Kudeljnjaka te Križevačka djevojačka straža.

Vezani članci

Najčitanije