FOTO / Svečano otvorena zgrada udruge Mali princ, mnogima najljepša božićna bajka

Jedan od najvažnijih projekata Grada Đurđevca svečano je završen. Zgrada udruge Mali princ niknula je u centru grada Picoka, a tom prilikom na otvorenje stigli su brojni uvaženi gosti poput ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, saborskog zastupnika Darka Sobote, dožupana Ratimira Ljubića, državna tajnica Margareta Mađerić, v.d. ravnatelja SAFU-a Dragan Jelić, članovi udruge, roditelji članova i brojni drugi.


Udruga Mali princ dobila je 565 kvadrata prostora, dnevnog boravka za članove udruge i stambeni prostor za osam osoba, a tu je i igralište, kuhinja, sanitarni čvorovi i sve potrebno za lijepo provođenje vremena. Kristina Štefan, predsjednica Udruge Mali princ nije skrivala zadovoljstvo i ponos.

– Misao vodilja je osigurati sretan život naše djece. Zahvaljujući djeci shvatili smo da je malo toga u životu važno. Nastojimo raznim projektima poboljšati uvjete i standard. Dugo smo težili novom prostoru, a to se počelo ostvarivati 2016. godine kad je Grad kupio zemljište i riješio dokumentaciju, a mi smo tri godine kasnije prijavili projekt ispred kojeg stojimo – rekla je Kristinka Štefan dodavši kako je ovo za nju najljepša božićna bajka.

Njenim lijepim riječima pridružio se i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je istaknuo i gradski tim za prijavu i provedbu EU projekata kojeg vodi Silvija Lukačin. Uz grad Đurđevac, partner na ovom projektu bio je i Centar za socijalnu skrb Đurđevac ispred kojeg se okupljenima obratio ravnatelj Danijel Rupić.

– U danima sportskog slavlja, i neka mi nitko ne zamjeri, za mene je ovo jedan od najvećih razloga za slavlje – poručio je. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković posebno je istaknuo doprinos državne tajnice Margarete Mađarić i njenog tima.


– Bez državnih, bez europskih sredstava, bez podrške Vlade i resornih ministarstva ne bismo završili ovaj projekt – dodao je Lacković. Ministar Piletić složio se s Kristinkom Štefan kad je rekla da je ovo jedna od najljepših božićnih bajki.

– Brojke danas ništa ne znače, već treba reći veliko hvala svima koji ste nas doveli do projekta. Ovo je nešto što nas kao ljude oplemenjuje – riječi su ministra. Članovi udruge Mali princ pripremili su kratki igrokaz koji je nasmijao sve okupljene, a zatim su svi zajedno obišli nove prostore. Spomenimo kako je projekt vrijedan 14,2 milijuna kuna.

Foto: Jurica Karan

 

Vezani članci

Najčitanije