[FOTO] Županijski nogometni savez održao sjednicu, Markulin komentirao probleme sa sucima

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije danas je održao sjednicu skupštine u prostorijama koprivničkog stadiona Ivan Kušek Apaš.


Riječ je bilo o redovnoj, većinom izvještajnoj skupštini, na kojoj se, između ostaloga, usvojilo izvješće o radu Saveza, završni račun i predložio financijski plan za iduću godinu.

Predsjednik županijskog saveza Robert Markulin osvrnuo se na proteklu nogometnu godinu i posebno izdvojio uspjeh hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dotaknuo se i nekih tema izvan dnevnog reda kako bi pobliže informirao prisutne, poput problema koji su se na nekim utakmicama jesenskog dijela pojavili sa suđenjem na županijskim travnjacima.

– Imamo 50-ak sudaca za nogometni vikend, a trebalo bi nam oko 60-65. Neki od njih još i daju otkaz kada dobiju raspored suđenja pa ostanemo na nešto više od 40, teško je tako organizirati suđenje za cijeli nogometni vikend. Pokušavamo privući suce, no od njih 10 koji prođu i polože obuku na kraju ostane jedan ili dva ili čak nijedan. Tražili smo pomoć i od susjednih županija, no i Međimurska i Varaždinska i Virovitičko-podravska imaju sličnih problema. Ipak smo u nekim slučajevima sankcionirali suce za loše suđenje zabranom suđenja, iako nam je to donijelo još više problema – rekao je Markulin.

Također je izrazio nadu da će u Koprivnici zaživjeti dugonajavljivani nogometni kamp i privuče još više mladih igrača iz sjeverne Hrvatske u Slaven Belupo koji bi naslijedili izvrsne primjere Kristijana Bistrovića i Nikole Katića, igrača koji su proveli neko vrijeme u Slavenovoj školi i ostvarili bogate transfere u inozemstvo.


Na sjednici su također predstavnicima klubova podijeljene lopte i oprema za nastavak nogometnog natjecanja.

Vezani članci

Najčitanije