Gimnazija Fran Galović u projektu koji jednom učeniku donosi besplatan vozački ispit

Ukoliko kod kuće imate učenika srednje škole koji već sada odlično barata prometnim propisima i raspoznaje znakove, možda je ovo prilika da svoje znanje okruni besplatnom obukom za vozača B kategorije.


Gimnazija Fran Galović domaćin je edukativnog projekta sigurnosti cestovnog prometa ‘Sigurna vozačka dozvola‘, koji se odvija petu godinu zaredom, u pet gradova u Hrvatskoj. Ove godine projekt ‘putuje’ kroz Vukovar, Zagreb, Karlovac, Koprivnicu i Osijek. Organizator je poduzeće Art Hill u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova.

Aktivnost se u Koprivnici provodi u četvrtak, 19. listopada od 11 sati na prostoru Gimnazije Fran Galović.
Sponzor je Auto škola Rally, koja će učeniku s najboljiom rezultatom u teorijskom i praktičnom dijelu pokloniti obuku za vozača B kategorije.

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima, obuhvaća mlade 3. i 4. razreda srednje škole te se sastoji od dva segmenta. Prvi dio provodi se u učionici u kojoj su mladi aktivni sudionici radionice na temu opasnosti s kojima se susreću kao vozači te kviza znanja.
Drugi dio se odnosi na poligon u kojem sudjeluje desetak najboljih učenika iz kviza znanja. Za učenike je poligon prvenstveno zabavan jer uključuje rješavanje zadataka s ‘pijanim naočalama’.

Vezani članci

Najčitanije