Grad Đurđevac poklonima za Božić i ove godine razveselio djecu, članove Udruge Mali princ i najpotrebitije građane

Ovaj tjedan započela je podjela poklon paketa kojima su zaposlenici Grada Đurđevca, gradskih ustanova i tvrtki uljepšali božićne i novogodišnje blagdane svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.


Prigodni pokloni (purica, mlinci, kruh, kolače, kekse, jaja i jabuke) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca, štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Udruzi Mali princ, Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju te socijalno ugroženim pojedincima.

Božićni pokloni su ove godine ipak najviše razveselili one najstarije, bolesne i teže pokretne građane koji spadaju u rizičnu skupinu, kojima su bogati pokloni omogućili da ostanu doma i izbjegnu gužvu u trgovinama te da sačuvaju svoje zdravlje.

– U ovim posebnim okolnostima, drago mi je što smo ponovno na malo drugačiji način uspjeli podijeliti pakete najpotrebitijim građanima te ih tako razveseliti. Ovim putem želim svima sretne i blagoslovljene blagdane, da ih provedu u miru i ono najvažnije, da čuvaju svoje zdravlje  – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kao i prethodnih godina, ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu kojoj je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima. U narednim danima bit će podijeljeni i preostali pokloni.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com