Grad Križevci i Zadruga Otvorena arhitektura potpisali sporazum o partnerstvu i provedbi projekta

U ponedjeljak su u maloj vijećnici Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn i Ivan Vadanjel, upravitelj Zadruge Otvorena arhitektura potpisali sporazum o partnerstvu u provedbi projekta ‘Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj’.
Rajn je prilikom potpisivanja istaknuo kako ga posebno veseli razrada inovativnih modela stanovanja koji su već usvojeni diljem Europe. Dodao je i kako se nada da će građani Križevaca prepoznati nastojanja Grada za pružanjem čim dostupnijeg stanovanja za stanovnike, studente te da takav model može biti , kaže, poluga za privlačenjem kvalificirane radne snage za križevačka poduzeća.

Spomenimo kako se ciljevi projekta odnose na razvoj usluga osnivanja stambenih zadruga prema ekonomski, ekološki i društveno održivom modelu i promocija vrijednosti i modela društvenog poduzetništva u području održivog i priuštivog stanovanja.

Razdoblje provedbe projekta je 19 mjeseci, a u sklopu njega izradit će se analiza potreba za društvenim stanovanjem u Križevcima, studija izvodljivosti te kroz javni poziv utvrditi zainteresiranost građana za društvenim stanovanjem. Podmiren je novcem iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski resursi.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com