Gradski čelnici ugodno iznenadili oftamologicu Blaženku Topolčić Blažek

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković ovaj su tjedan posjetili oftamološku ordinaciju u Domu zdravlja u Đurđevcu i svojim su dolaskom iznenadili oftamologicu Blaženku Topolčić Blažek kojoj su na poklon donijeli košaru punu domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova iz Podravinoteke.


Oftamološka ambulanta u Đurđevcu otvorena je krajem prošle godine što je razveselilo mnogobrojne građane. Ordinacija je opremljena sa suvremenim OCT uređajem, dijagnostikom za lasersko slojevito snimanje mrežnice, vidnog živca i rožnice, a napravljena je i tamna soba za pregled djece.

– Imamo svu osnovnu opremu za rad, ali kako tehnologija stalno napreduje želja mi je biti u korak s vremenom i ordinaciju opremiti suvremenom dodatnom opremom i materijalima te tako osigurati najbolju kvalitetu usluge za svoje pacijente – objasnila je doktorica Blaženka Topolčić Blažek.

Gradonačelnik Janči i predsjednik vijeća Lacković istaknuli su kako je jedan od prioriteta Grada ulaganje u zdravstvo te da će Grad financijski podržati nabavu dodatne potrebne opreme za oftamološku ordinaciju. Svjesni su problema nedostatka liječnika u svim područjima u zdravstvu, a trenutno je u Đurđevcu gorući problem nedostatak pedijatra i ginekologa za čiji je dolazak i zapošljavanje Grad po svakom osigurao 13.280 eura neto na godišnjoj razini uz rješavanje stambenog pitanja.

– U proračunu je osigurano i 27.000 eura za izradu projektne dokumentacije za obnovu Doma zdravlja u Đurđevcu i dogradnju prostora za Hitnu medicinu koja sada djeluje u neadekvatnim prostorima – rekao je gradonačelnik te je dodao kako je Grad Đurđevac spreman financirati i opremiti ordinaciju za medicinu rada.


Ordinacija radi ponedjeljkom i utorkom poslijepodne, a srijedom, četvrtkom i petkom prijepodne. S početkom rada ordinacije u Đurđevcu smanjila se lista čekanja, a stanovnici Đurđevca i okolice dobili su jednu od najsuvremenijih oftalmoloških ordinacija.

Foto: Grad Đurđevac

Vezani članci

Najčitanije