Hrvatska i Njemačka igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Milosavljević: U Koprivnici se osjećamo kao kod kuće

Danas je u prostorijama gradskog bazena “Cerine“ u Koprivnici svečano potpisan ugovor o suorganizaciji kvalifikacijske utakmice Hrvatska – Njemačka. Ugovor su potpisali Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih saveza Grada Koprivnice i Silvijo Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza. Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić, kapetanica Katarina Ježić i igračica Dejana Milosavljević.

– Jako sam zadovoljna što će utakmica biti u Koprivnici jer koprivnička publika posjećuje utakmice u velikom broju i prepoznaje kvalitetu. Hvala Hrvatskom rukometnom savezu na povjerenju i mogućnosti da zajedno organiziramo još jedan događaj. I u nedjelju na tribinama očekujem veliku podršku i vjerujem u pozitivan rezultat – s ponosom je istaknula Jasmina Stričević.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Silvio Njirić.

– HRS ide iz događanja u događanje, nakon Festivala rukometa, sada je pred nama kvalifikacijska utakmica za žene i nastavljamo dalje. Želim zahvaliti Gradu Koprivnici, Županiji, ali i svim prijašnjim suorganizatorima na vrhunsko organiziranim događajima. Vjerujem da je pred nama još jedan lijep događaj i dobra podrška na tribinama – rekao je Njirić.

– Hvala HRS-u što smo dobili priliku ugostiti ovu utakmicu i želim izraziti dobrodošlicu našoj reprezentaciji. Koprivnica je grad sporta, glavni rukometni grad kad je u pitanju ženski rukomet. I to su stvarale generacije rukometašica, trenera i trenerica. Vjerujem da u nedjelju zajedno možemo pobijediti Njemačku i nadam se da ćemo uspjeti – dodao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: HRS

U drugom dijelu svečanosti potpisivanja ugovora o suorganizaciji utakmice Hrvatska – Njemačka između Grada Koprivnice i Hrvatskog rukometnog saveza, svoja razmišljanja uoči ovog dvoboja podijelili su izbornik hrvatske ženske reprezentacije Nenad Šoštarić, kapetanica Katarina Ježić i igračica Dejana Milosavljević.

– Danas nam se priključuje ostatak ekipe, Ivana Kapitanović, Ivana Dežić i Valentina Blažević. Od današnjeg dana počinjemo svi zajedno. Zdravstveno stanje je u redu, cure su zdrave i bit će sve dobro. Protiv Njemačke trebamo biti maksimalno agresivni u obrani, ne dozvoljavati im varijantu slobodnih udaraca, polukontre i kontre. S druge strane, u napadu biti dovoljno uporni, pokušati udarce kroz njih jer teško da ih možemo prepucati – istaknuo je izbornik Šoštarić.

Foto: koprivnica.hr

Iako je iza njih duga i naporna sezona, naše reprezentativke vjeruju u pozitivan ishod.

– Klupske obveze su iza nas i fokusirane smo na reprezentaciju za koju uvijek imamo snage. Napravit ćemo videoanalize, trener je zadužen za taktiku i poslušat ćemo ga te se nadamo pozitivnom rezultatu – naglasila je kapetanica Ježić.

Dejana Milosavljević u Koprivnici se osjeća kao kod kuće s obzirom da brani boje Podravke Vegete.

– Većina cura je tu igrala i mislim da se sve osjećamo kao kod kuće. Neopisiv je osjećaj igrati ovdje u punoj dvorani i vjerujem u dobar nastup – istaknula je Milosavljević.

U sjajnu atmosferu koja će ih nositi do pobjede uvjereni su i izbornik i Milosavljević:

– Ovo je generacija koja ima strašno veliko srce. Uvijek i u svakom trenutku će dati sve od sebe i ja sam siguran da će to prepoznati i publika u Koprivnici. Ova reprezentacija će dati svoje zadnje atome snage, i psihičke i fizičke moći da ostvarimo pozitivan rezultat – naglasio je izbornik, dok je Milosavljević još jednom pozvala publiku da napuni tribine do posljednjeg mjesta.

Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2019. odigrat će se u nedjelju, 2. lipnja s početkom u 16 sati u sportskoj dvorani ”Gimnazija Fran Galović“ u Koprivnici.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com