Incident prekinuo utakmicu u Gornjoj Velikoj – gosti napustili teren

Naguravanja i navodna tučnjava igrača na terenu u utakmici između četveroligaša NK Bilogore i NK Bušpana u Gornjoj Velikoj prekinula je igru u 87. minuti. Prema riječima vodstva NK Bušpana iz Kozarevca njihovi igrači odlučili su napustiti teren nakon što su zaključili da bi moglo biti incidenta.


– Nakon jednog od bezbroj grubih prekršaja na našim igračima došlo je do naguravanja i prijetnji nekoliko igrača domaće momčadi. Odmah nakon toga se nekoliko igrača zaletjelo na naše igrače i počeli su ih udarati – kazali su NK Bušpan. Prema njihovim riječima nakon prvog poluvremena i rezultata 0-0, drugo poluvrijeme sudac Vladimir Bukvić izašao je kao totalno drugačija osoba.

– Osim nekoliko odluka na štetu Bušpana, sudac je dozvolio psovanje i unošenje u facu od strane domaćih igrača prema njemu. Koliko su bili grubi govori i to da su dobili oko šest žutih kartona – naveli su u NK Bušpan i dodali kako su nakon utakmice, po izlasku iz svlačionice ponovno bili napadnuti.

– U strahu za vlastiti život, brzo smo se spremili i otišli kućama – naveli su. Da je bilo incidentnih situacija potvrdio je i sudac Vladimir Bukvić, no ne i navode o tučnjavi. Prema njegovim riječima na terenu su bile tek pojačane tenzije i situacija koja nije primjerena nogometnom terenu, ali nažalost nije niti rijetka na istima diljem županije.

– Gosti tvrde da sam ih oštetio, a domaćima sam dao pet žutih, dok gostima jednoga pa se teško može reći da sam ih oštetio i da sam štitio domaćina. Koliko znam, nitko nikoga nije udario, no dok sam sudio jedan prekršaj, u jednom trenutku su se iza mojih leđa drugi igrači počeli naguravati. Nakon nekog vremena to se pojačalo i gosti su odlučili napustiti teren. Molio sam ih da se vrate, no oni su to odbili – prepričao je događanja u Gornjoj Velikoj V. Bukvić te dodao kako je bilo nekakvih situacija i pred svlačionicama, no ne zna točno što. Stjepan Mađerić, predsjednik NK BIlogore, igrom slučaja našao se u središtu cijele situacije.


– Gosti su igrali s dva igrača manje, kasnije s jednim manje i u 87. minuti, kada sam ja bio u igri, njihov igrač je došao do mene i odgurnuo me nakon razmjene par rečenica. Na to je moj suigrač napao njega i tu je krenulo naguravanje. Gostujući su napustili teren i poslije kada su izlazili iz svlačionice, koliko znam, naš je igrač napao jednog njihovog, no to nisam vidio. Udaranja nije bilo, nego tek naguravanja – kazao je S. Mađerić.

Inače, domaćin je pobjedio rezultatom 1:0.

Vezani članci

Najčitanije