Istražili smo hoće li biti prekida nastave u vrijeme utakmica u Katru

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs prije koji dan potvrdio je za RTL da će se i u školama, po uzoru na Sabor, moći gledati utakmice ako većina to želi i, naravno, da se propušteno gradivo nadoknadi.


Hoće li se koprivničke srednjoškolske ustanove povesti za Fuchsovim prijedlogom, upitali smo naša tri ravnatelja.

Vjekoslav Robotić je bio više nego jasan, nastavu neće prekidati, niti će taj dan učenici biti lišeni dolaska u školu.

– Dozvolit ćemo da pojedini nastavnici unutar svog sata na neki način s učenicima prate rezultate utakmice, ali nećemo dopustiti da zbog toga trpi nastavni plan i program – jasan je bio Robotić.

Njegov kolega ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić kaže da ustanova kojoj je na čelu poštuje sve propise, a niti u jednom ne piše da treba, da se može ili se smije organizirati praćenje nogometnog prvenstva u Katru.


– Znači, nastava se održava redovno u skladu sa svim važećim propisima. Ako pak iz nadležnog ministarstva stigne dopis koji dozvoljava da u vrijeme nastave učenici prate utakmice, mi ćemo im to omogućiti – riječi su Martića.

Sličnog stava je i ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin koji kaže da će se nastava normalno održavati, a moguće promjene bit će samo u slučaju da iz Ministarstva dođe naputak koji nalaže ili dozvoljava prekid nastave u vrijeme kad loptu naritavaju naši dečki u Katru.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com