Ivan Pal o odlasku Pranjića i dovođenju Obrvana na trenersku klupu RK Podravke

Zašto je Antonio Pranjić maknut s trenerske klupe RK Podravka Vegete, upitali smo na rubu današnje sjednice Gradskog vijeća Ivana Pala, predsjednika Nadzornog odbora kluba. On kaže da Pranjić nije smijenjen kako to insinuiraju mediji, nego mu je istekao ugovor kojeg je potpisao nakon što je Željko Babić podnio ostavku.


– U tom trenutku je bilo logično da klub do kraja sezone preuzme njegov prvi suradnik, odnosno Pranjić. U međuvremenu smo došli u kontakt s Ivicom Obrvanom za kojeg je bespredmetno objašnjavati što njegovo ime znači u kontekstu domaćeg rukometa – rekao je Pal.

Dodao je kako je vodstvo kluba odlučilo da će RK Podravku Vegetu u novoj sezoni voditi novi trener. Pal je ponovno naglasio da Pranjić nije smijenjen nego mu je istekao ugovor kao što je prošle godine istekao ugovor i treneru Goranu Mrđenu.

Dodaje kako je prednost Obrvana nad Pranjićem ta što ovaj ima veće trenersko iskustvo.

– Naravno, mi bismo silno željeli da Pranjić ostane u klubu i upravo sada se s njim razgovara o konkretnoj ponudi. Mi ga vidimo kao direktora omladinskog pogona – istaknuo je Pal. Dodao je kako postoji želja za unaprjeđenjem i proširenjem tog pogona te smatraju da je Pranjić idealna osoba za taj posao s obzirom na to da bi na taj način mladi koprivnički trener stekao iskustvo upravljanja sustavom.


Na novinarski upit zašto Pranjić ne nastavlja voditi rukometašice, a u kratkom se roku dokazao kao čovjek koji može suvereno voditi RK Podravku Vegetu, Pal je odgovorio da je pred Pranjićem velika trenerska budućnost.

– Ipak, moram reći da osvajanje kupa u Poreču nije vrhunski rezultat. Vrhunski rezultat u prošloj sezoni bilo bi osvajanje kupa prvenstva i prolazak grupe u Europskoj ligi. Dobro je da smo osvojili kup u Poreču, ali to nije nešto fenomenalno – zaključio je Pal rekavši da ako Pranjić odluči otići iz RK Podravke Vegete, njemu će vrata kluba uvijek biti otvorena za povratak.

Vezani članci

Najčitanije