Iz ljubavi prema djeci pokrenuli uspješnu rođendaonicu i igraonicu

U trenucima kad većina mladih razmišlja o odlasku iz Hrvatske kako bi pronašla svoje mjesto pod suncem, pronašli smo i primjer koji pokazuje kako mladi svojim radom i djelovanjem pridonijeti daljnjoj kvaliteti života u svojoj sredini. Sjajan primjer toga dolazi nam iz Koprivničkog Ivanca gdje je Kristina Topalović zajedno sa suprugom Sašom odlučila otvoriti rođendaonicu i igraonicu za najmlađe pod nazivom ‘Veseli napuhanci’.
– Budući da imam troje djece i obožavam dječicu, a i dugo godina sam imala želju otvoriti nešto ovakvog tipa, odlučila sam se da je vrijeme da se pokrenem i učinim sebe, ali i naše mališane sretnima jer oni su nesebična i vesela bića s kojima je predivno raditi – govori nam Kristina o razlozima pokretanja rođendaonice i igraonice.
Obitelj Topalović već godinama ima pet napuhanaca za najam pa je otvorenje rođendaonice bio logičan slijed i kako kaže Kristina, način proširenja sadržaja.
S obzirom na to da imaju veliko dvorište koje nije u potpunosti bilo iskorišteno, prvo su se odlučili za rođendaonicu uz najam napuhanaca na otvorenome koju su otvorili prošle godine.


Rođendani na otvorenom pun su pogodak u našem kraju//FOTO:PRIVATNA ARHIVA

Uvidjevši da je to pun pogodak i da potražnje ima, razmišljali su kako razveseliti djecu, ali i roditelje u kišno i zimsko vrijeme pa su tako duže vrijeme tražili adekvatan prostor u koji stanu napuhanci, ali i dovoljno veliki prostor za širok sadržaj igara. Zatvorena igraonica i rođendaonica započela je s radom u svibnju ove godine i od tada je svakodnevno puna dječjeg osmijeha,
– Konačno smo pronašli ono što smo tražili, a radi se o dvjema velikim halama nekadašnjeg Bilokalnika. U prvoj hali smještena je rođendaonica i igraonica s mnoštvom igara, a ako želite biti u svom kutku, provesti malo vremena s prijateljima u miru i napokon popiti šalicu kave dokraja, možete to i učiniti jer smo drugu halu namijenili za roditelje i njihovo društvo. Tamo su postavljeni stolovi i klupe, imamo hladnjak i sanitarni čvor i što je jako bitno, posebice u ljetnim danima, sve je klimatizirano – ističe Kristina te dodaje kako za djecu nabavljaju hranu i sokove, a roditelji si po želji mogu naručiti ‘catering’.
Što se tiče sadržaja, Kristina nam je rekla da u paketu imaju sve što je potrebno za odličnu zabavu. Naručuju pizzu, tortu, grickalice, sokove, balone i prskalice za tortu. Djeca su u potpunosti u tri sata, koliko traje rođendan, zbrinuta. Prilagođavaju se svakom djetetu i njihovoj dobi te ovisno o njihovom željama organiziraju tematske rođendane.
– Osim toga, pripremamo im širok sadržaj igara pa su tako tu razna natjecanja u skakanju u vrećama, crtanje po licu, nogomet, gađanje limenka i vodenim balonima i nezaobilazno skakanje po napuhancima. U dvorištu su postavljene i ljuljačke i tobogani pa tako svako dijete može za sebe pronaći nešto što voli – priča nam Kristina.
Ono što nam se posebno svidjelo je to što ona izgleda kao prava džungla, na zidovima su nacrtane razne divlje životinje i njihovo prirodno stanište, pod je obložen mekanim šarenim kockama, a sve ostalo je popunjeno mnoštvom igračaka, ljuljački, raznih pentralica, stijena za penjanje, košarka, hokej, PlayStation, kutak za djevojčice u kojem je smještena kuhinja i kućica s lutkama kao i maleni dućan.
Osim širokog sadržaja, Topalovići su mislili i na one roditelje koji si moraju nešto obaviti u popodnevnim satima, a nemaju kuda s djecom ili pak za one kojima je prevruće da bi bili vani ili u parku pa su tako svakim danom od 16 do 20 sati otvoreni za igru.
– Veseli napuhanci pravo su mjesto za zabavu bilo za rođendane ili neke druge prigode. Mogućnosti su velike i sve je stvar dogovora. Ono što nam je bitno da djeca nisu mlađa od tri godine jer je s njima drugačiji način rada i puno teži s obzirom na to da su oni još vezani za roditelje, boje s većinu stvari i nisu toliko samostalni – priča nam Kristina koja svakodnevno uživa s djecom jer kako kaže, djeca su nakon svega sretna, a njihov osmijeh njima je poticaj da u budućnosti budu još i bolji.

Veliko dvorište prepuno je dječjeg smijeha svakog vikenda//FOTO:PRIVATNA ARHIVA

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com