Jakšić: Grad je zbog Vlade ostao bez četiri milijuna kuna

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i Radimir Čačič, župan Varaždinske županije, danas su s konferencije za novinare održane u Koprivnici podsjetili na neispunjavanje sporazuma s Vladom RH iz 2013. godine prema kojem je država trebala preuzeti financiranje projekata javno-privatnog partnerstva. Jakšić je kazao da se Vlada iz tog sporazuma jednostrano povukla oštetivši time Grad Koprivnicu za otprilike četiri milijuna kuna. Stoga su pokrenute tužbe, a Vladi je svojevremeno poslan i prijedlog nagodbe, no iz Banskih dvora ni danas nema odgovora.


– Još  pred 12 godina javno-privatno partnerstvo pokrenulo je brojne investicije iz školstva i zdravstva diljem Podravine i Prigorja te u Varaždinskoj županiji. Bio je to veliki iskorak u obrazovnom sustavu – istaknuo je Jakšić kazavši da je zahvaljujući tom programu izgrađena Gimnazija Fran Galović čiji učenici danas postižu zavidne rezultate.

Novim JPP-om trebala je biti građena Obrtnička školu u Koprivnici i Osnovna škola u gradskoj četvrti Podolice. On je trebao pokrenuti rekonstrukciju Osnovne škole Đuro Ester i zgradu sinagoge prenamijeniti u glazbenu dvoranu.

Čačić je u svom istupu bio posebno oštar prema  ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak te potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru.

– Dok su oni u Vladi, nisam optimist i vjerujem da s njima nema pozitivnog pomaka – rekao je Čačić i kazao da je HNS vrlo brzo poprimio karakteristike HDZ-a koji nije sklon programu JPP-a, a bolji model nikad nije ponudio. Podsjetio je i na izvještaj EU komisije koji govori o lošim rezultatima reformi u našoj zemlji.


Nažalost, komisija je kao najgori segment izdvojila obrazovanje – iznio je Čačić dodavši da u Varaždinskoj  županiji 94 posto djece pohađa jednosmjensku nastavu, a hrvatski prosjek je 36 posto. Kazao je da su ga tijekom razgovora u Ministarstvu obrazovanja uvjeravali da država ne smije ulagati u školstvo.

– Ovo je luda država – rekao je Čačić dodavši kako je vrijeme da se maknu manekenke, a da reforme počnu voditi ozbiljni ljudi.

https://www.facebook.com/jaksic.misel/videos/1433220816787383/

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com