[KOLUMNA] Tri točke dnevnog reda

Prva točka dnevnog reda: korona u medijima
Više nemam niti snage niti živaca pisati o koroni, ali ukoliko ste jučer u ruke uzeli pametni telefon, jedna od prvih stvari koja vam je iskočila na ekran je simpatično debeljuškasto lice Vilija Beroša u jefitnoj fotomontaži s novom korona-kartom ECDC-a prema kojoj je Hrvatska u crvenom, a u naslovu Berošev citat ‘u crvenom smo zbog necijepljenja i nepridržavanja mjera’. Više nemam niti snage niti živaca pisati o koroni pa ću biti kratak: na toj istoj karti u crvenom su Malta, Španjolska, Portugal, Island, Francuska, Njemačka, Austrija te Irska i Sjeverna Irska, a na ljestvici zemalja s najviše cijepljenih u Europi Malta je na prvom mjestu, Island na drugom, Portugal i Španjolska na četvrtom i petom, Irska na sedmom, Francuska na devetom, a Njemačka i Austrija na šesnaestom i dvadesetom, s time da je razlika između prvog i dvadesetog mjesta 39 utrošenih doza na 100 stanovnika, odnosno Malta je utrošila 155 doza na 100 stanovnika, a Austrija 116. Nadalje, Malta koja ima najviše cijepljenih i najviše zaraženih je nedavno zatvorila državne granice za necijepljene i ima jedne od najstrožih mjera, a ostale zemlje koje su dosad bile ili rigoroznije od Hrvatske ili se potpuno otvorile trenutno imaju otprilike iste mjere i istu ili goru epidemiološku situaciju kao i Hrvatska. Drugim riječima, ministar zdravstva Vili Beroš ili ne raspolaže podacima koji su svima dostupni na Google-u i stranicama www.edcd.europa.eu ili laže i treba ga konačno maknuti s naših malih i velikih ekrana.


Druga točka dnevnog reda: početak školske godine
Fuchs ministar najavio je veliku relaksaciju epidemioloških mjera za ovu školsku godinu, ali i veliku reformu školstva prema kojoj bi djeca u školi trebala boraviti cijeli dan i ostale slične grandiozne ideje koje se ili neće provesti ili će se provesti katastrofalno. Već prvog dana nastave u jednoj je zagrebačkoj gimnaziji cijeli razred završio u samoizolaciji, a što je direktno suprotno objavljenoj uputi da će u izolaciju ići samo učenici ‘s lijeve i desne strane od učenika kod kojeg se sumnja na zarazu’. U Dardi je HDZ učenicima uoči početka školske godine podijelio besplatne bilježnice s crnom siluetom vojnika koji salutira ispred nacionalne zastave i stihovima uspravno stojimo/ne klečimo ni pred kim/nismo mi nikoga tlačili/nemamo ništa s tim! Osim što se radi o očitoj indoktrinaciji naših najmlađih, a navedeni stihovi spadaju u vjerojatno najgluplje primjere domaćeg stihoklepstva u suvremenoj povijesti, nitko u tome nije vidio ništa sporno, a onima koji su se pobunili je u jednom očekivanom nacionalističkom spinu poručeno da su protiv Hrvatske i svega što je hrvatsko i da mogu odmah iseliti iz zemlje ako im smeta nazionalistička indoktrinacija naših prvašića. Drugim riječima, srljamo u još jednu posve propalu školsku godinu koja će iznjedriti još jednu propalu generaciju hrvatskih školaraca i najbolje bi bilo da djeca što je prije moguće prestanu ići u školu jer to nije škola i ništa od svega toga nema nikakvog smisla.

Treća točka dnevnog reda: 2. Sjednica županijske skupštine
U ponedjeljak se održala 2. sjednica Županijske skupštine koja je trajala više od šest sati. Prva dva sata su se predstavnici skupštine svađali oko skidanja nekih točaka s dnevnog reda i mjesta u nekim odborima, onda je Lacković slavodobitno napustio skupštinu pa je Koren sat vremena izvještavao o svom dosadašnjem radu pa ga je onda Fucak pitao koliko je vremena proveo na sastancima s obrtnicima pa je onda Koren rekao da je baš nedavno bio u Rasco-u i vidio Fucaka kako vani šeće pa se u sve ubacio Kešer i Lackovića nazvao ciganinom (ali najljepšim, op. a.) pa se onda na fejsu oko svega opet oglasio Lacković i sve u svemu bilo je vrlo dramatično i trajalo je beskonačno dugo. I dok sve poskupljuje, a obični građani-radnici-seljaci srljaju u jesensku inflaciju i razmišljaju kako će uštedjeti (a na koju ih osobnu odgovornost uštede i spašavanja svijeta pozivaju oni koji o tome najmanje brinu jer imaju najviše), članovi županijske skupštine koja ovdje nije zavrijedila da se piše velikim početnim slovom se prepucavaju i podsmjehuju jedni drugima doknse od nas ostalih očekuje da to pratimo s velikim zanimanjem i drhtimo pred odlukama koje će ti naši veliki lokalni moćnici ne-donijeti i time odrediti našu ionako propalu sudbinu. Drugim riječima, apsolutno nikoga pa ni same članove županijske skupštine nije briga što se događalo na županijskoj skupštini, apsolutno nitko o tome ne misli savršeno ništa i apsolutno svima su dramatični problemi s posljednje sjednice županijske skupštine zadnja rupa na jadnoj egzistencijalističkoj svirali života u Hrvatskoj i na ovoj prokletoj planeti. Ovim završava ovotjedna Kritička skupština, vidimo se sljedeći tjedan s novim lažima i obmanama.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com