Koprivnička knjižnica drugi put nominirana za knjižnicu godine

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica drugu je godinu zaredom ušla u uži izbor za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine prema izboru London Book Faira (Londonskog sajma knjiga).


London Book Fair  jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom. Želja im je istaknuti i promovirati značajna postignuća te prepoznati organizacije i pojedince koji iskazuju iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada. O ulasku u uži izbor svake kategorije odlučuje ocjenjivački sud sastavljen od niza stručnjaka iz pojedinih područja pa je tako u kategoriji za knjižnicu godine već drugi put nominirao i Knjižnicu i čitaonicu ‘Fran Galović’ Koprivnica uz Gradsku knjižnicu iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici i ‘House of Wisdom’ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Već i ulazak među tri nominirane knjižnice predstavlja izniman uspjeh i pokazuje da koprivnička knjižnica programima i aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje. Prošlogodišnju nominaciju Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica zaslužila je svojim programom namijenjenim osobama starije životne dobi ‘Mala škola korištenja pametnih telefona’ i programom TEDxKoprivnicaLibrary, a ovogodišnju su joj nominaciju donijela dva programa: ‘BookTalk za odgojitelje’ i ‘Mitska bića – digitalna priča’.

Program ‘BookTalk za odgojitelje’ nastao je kao program podrške odgojiteljima u vrijeme pandemije kad su se obrazovne institucije suočavale s brojnim izazovima. Program je uglavnom bio usmjeren na odgojitelje koji rade u 13 dječjih vrtića u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali je zahvaljujući Zoomu privukao i odgojitelje iz drugih dijelova Hrvatske.

Projekt ‘Mitska bića – digitalna priča’ uveden je 2018. godine, a rezultirao je razvojem interaktivne aplikacije za djecu koja je dostupna za korištenje putem računala, tableta i mobitela u 2021. godini.


Ponosni smo i sretni što je rad naše knjižnice i knjižničara ponovno prepoznat i u međunarodnim okvirima, a posebno nas raduje to što ovogodišnja nominacija za programe potpuno drugačije od onog prošle godine dokazuje da Knjižnica sustavno razvija vrijedne i kvalitetne programe za različite skupine korisnika.
 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com