Koprivnička ljekarna ponudila rješenje za nestašicu antibiotika

U Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji trenutno nedostaje antibiotika koji se najčešće propisuju poput poput klavocina i augmentina što predstavlja problem u sezoni gripe zbog raznih bakterijskih komplikacija. Dodatni problem je nestašica penicilinskih antibiotika koji se široko primjenjuju pa pedijatri moraju prepisivati terapije koje se inače koriste kao rezervni antibiotici.


Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je da bi do normalne distribucije klavocina trebalo doći tek u travnju što je zastrašujuća činjenica za mnoge roditelje i ostale bolesnike.
Ipak, nema razloga za strah jer koprivnička Ljekarna Rizk uzela je stvar u svoje ruke i već su krenuli s izradom spomenutih antibiotskih sirupa za djecu.

– Dođite u jednu od naših ljekarni (Koprivnica, Zagreb) i za nekoliko minuta imat ćete svoj sirup. Radimo svježe zbog roka trajanja, ali se zaista trudimo biti brzi imajući na umu da čekate s bolesnim djetetom – poručuju iz Ljekarne i dodaju kako je sirup ugodnog okusa trešnje i ukusniji nego komercijalno dostupni sirupi tog sastava. Osim navedenog, dobit ćete i ispisane upute o načinu korištenja i doziranju.

Spomenimo i kako je posljednjih godinu dana sve očitija i nestašica lijekova na bazi paracetamola te ibuprofena, kazala nam je Irena Hadelan, ravnateljica Ljekarni Koprivnica te kako to i nije tako veliki problem jer ljekarnik u pravilu može na licu mjesta izdati pacijentu neki zamjenski lijek koji je jednako učinkovit kao i traženi. O toj temi opširnije smo pisali ovdje.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com