Koprivnički Ivanec gradio bi vrtić, no zapelo je s papirologijom

Problemi nastali oko izgradnje dječjeg vrtića Vrapčić u Koprivničkom Ivancu bili su tema konferencije za novinare koju je u srijedu sazvao načelnik Općine Mario Švegović.

Podsjetimo, načelnik je svojevremeno uputio zahtjev Županiji kojim se traži da objekt vrtića daruje Općini kako bi ga proširili i dobili dodatne smještajne kapacitete. U taj proces, odnosno posao, nije moguće krenuti prije nego što Općina Koprivnički Ivanec postane stvarnim vlasnikom zgrade. U istoj zgradi nalazi se i Osnovna škola.

– Iz Županije su javno poručili da sam nefleksibilan i da želim nešto mimo zakona – naglasio je Švegović te demantirao izrečene tvrdnje. Kazao je da je Općina poduzela sve pravne i tehničke korake koji su prethodno dogovoreni sa Županijom i predstavnicima Osnovne škole u Koprivničkom Ivancu, a koji su nužni za prijenos vlasništva.

– Slali smo školi dopis koji se tiče ove problematike. Umjesto da postupe po njemu, prvo su se izvrdavali da ga nisu primili, a kad to više nisu mogli činiti, onda su Školskom odboru samo dali do znanja da želimo ući u vlasništvo objekta. Dakle, o prijenosu vlasništva nisu raspravljali pod zasebnom točkom dnevnog reda što govori da nisu željeli donijeti pravovaljanu odluku, odnosno namjera im je bila zakočiti proces darivanja – istaknuo je Švegović prozvavši ravnateljicu škole Kristinu Furkes da opstruira procese i da ju nije briga što će biti s djecom. Nije mu logično što Školski odbor nije prihvatio prijedlog Općine o parcelaciji zemljišta.

– Napravili smo prijedlog parcelacije kako nam je rečeno i predali ga Školskom odboru još  22. svibnja. Ravnateljica nam je kazala da dokument nije potpun pa smo ga nadopunili i ponovno im ga poslali 18. lipnja. Rečeno nam je da je drugi prijedlog valjan, ali on se svejedno nije našao pred Školskim odborom zbog čega su izgubljena dragocjena četiri mjeseca. Takve postupke iščitavam kao čistu političku opstrukciju – naglasio je Švegović. Ovdje treba dodati da je ravnateljica Furkes članica Mreže nezavisnih lista i da je na posljednjim izborima bila direktni oponent aktualnom načelniku.

Sam Švegović stava je da Županija i ravnateljica namjerno koče proces donacije zgrade, odnosno žele do unedogled prolongirati dogradnju vrtića samo iz razloga što akteri ove sage stoje na suprotnim političkim polovima. Zbog svega najviše, kaže Švegović, ispaštaju djeca koja ne mogu pohađati vrtić u Koprivničkom Ivancu već je njih 18s početkom nove pedagoške godine smješteno u objekte koprivničkih vrtića.

Prvi čovjek Općine poručio je da ako Županija ne želi donirati zgradu, onda će je oni otkupiti. Ako im i to propadne, onda će sami izgraditi vrtić, jasan je bio Švegović.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com