Koprivnički šahisti uspješni na županijskom prvenstvu u Starigradu

Točno 59 natjecatelja među kojima i deset koprivničkih, nastupilo je na županijskom kadetskom prvenstvu u šahu u Starigradu. Najbolji rezultat ostvario je Emanuel Bunić koji je u kategoriji do 11 godina osvojio prvo mjesto. U istoj kategoriji Jan Horčička bio je drugi, a Matej Zadro treći.


U kategoriji do 15 godina Lovro Koštić plasirao se na drugo mjesto s istim brojem bodova kao i prvoplasirani igrač iz Đurđevca.

Josip Koštić u najbrojnijoj kategoriji do 13 godina bio je drugi, nakon što je u zadnjem kolu remizirao i time izgubio vodeće mjesto.

Od ostalih koprivničkih šahista Petar Štefanec bio je 5. (do 9 godina), Ivan Šimčić 8. (do 11 godina), Marko Fičko 11. (do 9 godina), Karlo Knežević 13. i Josip Rašan 14. (do 13 godina).


Kadeti koji su osvojili prva tri mjesta sudjelovat će na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje će se sredinom lipnja održati u Trogiru.

Koprivnički šahisti, kao ekipa Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski od 20. do 22. travnja sudjelovat će na završnici prvenstva školskih športskih društava na koju se plasiralo šest najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.

Održavanje prvenstva omogućili su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

 

Vezani članci

Najčitanije